Oud-directeur Nintendo overleden

Hiroshi Yamauchi, oud-directeur van Nintendo, is op 85-jarige leeftijd overleden. De beste man stond meer dan vijftig jaar aan het roer van het bedrijf en bracht Nintendo tot grote hoogte.

De beste man is overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Dit heeft Nintendo zojuist bevestigt tegenover BBC. Yamauchi wist ervoor te zorgen dat Nintendo één van de grootste gamesbedrijven werd, wat allemaal begon met spelkaarten.

Yamauchi was indirect verantwoordelijk voor het succes van Donkey Kong. Verder trok hij gamedesigner Shigeru Miyamoto aan voor het bedrijf, die later met de Mario en Zelda-games op de proppen kwam.

De oud-directeur heeft van 1949 tot en met 2002 aan het roer gestaan bij het bedrijf. Mocht je meer willen weten over de geschiedenis van Nintendo, klik dan hier voor The Way of Nintendo.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?