PlayStation 4 verschijnt op 29 november 2013

Geplaatst: 20 augustus 2013 21:25
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De PlayStation 4 verschijnt op 29 november 2013 in Europa. Dit heeft Sony zojuist aangekondigd tijdens de persconferentie op de gamescom eerder vanavond. De Amerikanen krijgen de console op 15 november dit jaar. Aan het einde van diezelfde maand kunnen er in totaal 32 landen met de console aan de gang.

Sony heeft richting de retailers in Nederland al laten weten hoeveel exemplaren er voor ons land beschikbaar zullen zijn met de lancering en dit hebben ze wederom herhaald via Twitter.

De prijs van de PlayStation 4 was min of meer al onthuld. Nu heeft Sony echter wel wat meer informatie vrijgegeven over de inhoud van de PlayStation 4-doos. De PlayStation Eye zal niet worden meegeleverd, de PlayStation DualShock 4-controller en de console zelf natuurlijk wel.

Sony heeft laten weten dat Killzone: Shadow Fall bij de release beschikbaar zal zijn. Dat hadden we kunnen verwachten natuurlijk. Diegenen die nog geen PlayStation Plus-abonnement hebben, krijgen bij aanschaf van de console de eerste twee weken gratis toegang tot de service. Het is daardoor mogelijk om DriveClub: PlayStation Plus Edition en Resogun gratis te spelen gedurende deze twee weken.

Sony heeft tot slot laten weten dat de PlayStation 4 wereldwijd al meer dan een miljoen keer is gereserveerd.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer