PlayStation 5 aangekondigd en komt in 2020

Zojuist heeft Sony op de PlayStation Blog de PlayStation 5 aangekondigd. De nieuwe console wordt traditiegetrouw voorzien van een nieuwe controller. De PlayStation 5 moet aan het einde van 2020 verschijnen.

Op de officiële PlayStation Blog heeft het Japanse bedrijf de volgende generatie PlayStation aangekondigd. De PlayStation 5, zo wordt de volgende console van de elektronicaboer genoemd, moet in het najaar van 2020 uitkomen. Er verschijnt ook een nieuwe controller. De vibratiefunctie krijgt een update met Haptic Feedback, zodat spelers nog beter in de omgeving worden meegetrokken. Het lopen over gras of stenen wordt nog beter ervaren.

De L2/R2-knoppen op de controller worden 'adaptive triggers'. Raytracing wordt op de PlayStation 5 hardwarematig ondersteund. De controller bevat een USB-C aansluiting en de nieuwe console krijgt een solid state drive. Hierdoor gaat het opstarten een stuk vlotter, hebben games een stuk minder laadtijden en wordt het streamen van games op de PS5 ook een stuk beter.

BRON PlayStation.Blog

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?