Rock Band 4

  • Ontwikkelaar Harmonix
  • Eerste releasedatum 6 oktober 2015
  • Platformen PlayStation 4 , Xbox One
  • Gameliner score

Rock Band 4 met originele instrumenten speelbaar op next-gen

Ook op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S kunnen we straks doen alsof we echte rocksterren zijn. Rock Band 4 is straks namelijk met de originele instrumenten beschikbaar op de next-gen consoles.

Er was een tijd dat ritmegames met plastic instrumenten helemaal hot waren. Die tijd is nu helaas al lang vervlogen, maar daar schijnt straks toch weer verandering in te komen. Met de hype die de aankomende dj-game FUSER met zich meebrengt, was het slechts een kwestie van tijd voor er meer aankondigingen van muziekgames aan zouden komen. Nu gaat het hier echter niet om een volledig nieuwe game, maar eerder om een klassieker die we via Backwards Compatibility weer kunnen gaan spelen op de nieuwe generatie consoles. Ontwikkelaar Harmonix maakte onlangs namelijk bekend dat het inmiddels vijf jaar oude Rock Band 4 straks ook te spelen is op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Harmonix vertelt hierbij ook dat de originele plastic instrumenten die je destijds op de PlayStation 4 en Xbox One kon gebruiken, ook gewoon werken op de nieuwe consoles. Ook wordt de DLC en je opgeslagen spelvoortgang gewoon meegenomen. Daarnaast bevestigt Harmonix ook dat het online multiplayer-gedeelte van de game crossgen is. Je kunt straks dus op je nieuwe generatie console samen spelen met spelers die nog op de oude console zitten.

onbekend

Rock Band 4 is momenteel te spelen op PlayStation 4 en Xbox One. De game is straks ook te spelen op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?