Rock Band 4 met originele instrumenten speelbaar op next-gen

Geplaatst: 14 oktober 2020 11:32

Ook op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S kunnen we straks doen alsof we echte rocksterren zijn. Rock Band 4 is straks namelijk met de originele instrumenten beschikbaar op de next-gen consoles.

Er was een tijd dat ritmegames met plastic instrumenten helemaal hot waren. Die tijd is nu helaas al lang vervlogen, maar daar schijnt straks toch weer verandering in te komen. Met de hype die de aankomende dj-game FUSER met zich meebrengt, was het slechts een kwestie van tijd voor er meer aankondigingen van muziekgames aan zouden komen. Nu gaat het hier echter niet om een volledig nieuwe game, maar eerder om een klassieker die we via Backwards Compatibility weer kunnen gaan spelen op de nieuwe generatie consoles. Ontwikkelaar Harmonix maakte onlangs namelijk bekend dat het inmiddels vijf jaar oude Rock Band 4 straks ook te spelen is op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Harmonix vertelt hierbij ook dat de originele plastic instrumenten die je destijds op de PlayStation 4 en Xbox One kon gebruiken, ook gewoon werken op de nieuwe consoles. Ook wordt de DLC en je opgeslagen spelvoortgang gewoon meegenomen. Daarnaast bevestigt Harmonix ook dat het online multiplayer-gedeelte van de game crossgen is. Je kunt straks dus op je nieuwe generatie console samen spelen met spelers die nog op de oude console zitten.

onbekend

Rock Band 4 is momenteel te spelen op PlayStation 4 en Xbox One. De game is straks ook te spelen op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Bron: Harmonix
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Rock Band 4

Series

-

Uitgever

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

6 oktober 2015

Ontwikkelaar

Harmonix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord