Satisfactory verlaat dit jaar de Early Access

Geplaatst:

Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om hun game jarenlang in de Early Access-fase te houden. Hetzelfde heeft Coffee Stains Studios gedaan met hun populaire game Satisfactory. Aan die fase komt uiteindelijk toch een einde, want via een roadmap laten ze weten dat Satisfactory dit jaar toch de Early Access gaat verlaten.

In de video krijgen we te horen welke updates Satisfactory allemaal heeft gehad sinds de release in 2019. Het gaat hier om een totaal van acht grote updates, waarvan Update 8 in december van 2023 live ging. Naast dat er verschillende systemen zijn aangepast en je via allerlei instellingen de game naar wens kunt aanpassen, was de belangrijkste verandering de sprong naar Unreal Engine 5. Niet heel gek dat ze er nu voor hebben gekozen om de game toch uit de Early Acces te halen. Dit betekent wel dat je de komende tijd geen updates meer krijgt. In de video wordt uitgelegd waarom dit het geval is. De afgelopen jaren heeft de studio zich opgesplitst in twee delen. Terwijl het ene team werkte aan de grote updates was de rest bezig met het maken van nieuwe content voor de 1.0 release. Die teams zijn nu samengevoegd, waardoor de focus nu volledig ligt op het verlaten van de Early Access. Op het moment dat alle content klaar is, wordt er een gesloten bèta aangekondigd, waardoor spelers nog feedback kunnen geven. Je kunt je alvast inschrijven voor deze gesloten bèta. Coffee Stains Studio blijft Satisfactory na de 1.0 update nog steeds ondersteunen, maar het is momenteel niet bekend of dit wordt gedaan via gratis updates of toch DLC's.

Satisfactory krijgt in de tweede helft van het jaar de 1.0 update. De game is al te spelen via pc.

Bron: YouTube

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Satisfactory

Series

-

Uitgever

Coffee Stain Publishing

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

19 maart 2019

Ontwikkelaar

Coffee Stain Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord