Sony reageert op overname Activision Blizzard

Sony reageert op de overname van Activision Blizzard door Microsoft. In een statement aan The Wall Street Journal laat het bedrijf weten hoe ze over de ontwikkeling denkt.

Het is je vast niet ontgaan dat afgelopen dinsdag Activision Blizzard door Microsoft is overgenomen. Met deze overname heeft Microsoft ineens grote franchises als World of Warcraft, Call of Duty en Candy Crush Saga in handen. Natuurlijk kwam ook vrijwel direct de vraag naar boven of al deze grote titels dan ook nog op andere platformen beschikbaar bleven, of dat de Activision franchises exclusief voor de Xbox en pc beschikbaar worden. Volgens Bloomberg scheen Microsoft wel te hebben toegezegd dat Activision-games blijven uitkomen op andere platformen. Dat is in ieder geval nog hoopvol nieuws voor Sony, de grote concurrent van Microsoft. Vanwege de overname kelderde het aandeel van Sony flink op de beurs. Sony heeft nu zelf gereageerd op de situatie. Aan The Wall Street Journal laat het bedrijf weten dat ze erop vertrouwt dat Microsoft zich gewoon aan de contracten houdt en Activision-games nog steeds beschikbaar blijven op de PlayStation en alle andere platformen.

Het is momenteel nog niet bekend wat Microsoft van plan is met de franchises van Activision Blizzard. Wellicht wordt de Game Pass flink uitgebreid met een aantal grote titels. Van exclusiviteit is momenteel echter nog geen sprake.

BRON Bloomberg

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?