Staking Ubisoft Paris na uitspraken Guillemot

Geplaatst:
Aangepast: 18 januari 2023 22:40

Er is een staking aangekondigd bij Ubisoft Paris. De aanleiding voor de staking zijn uitspraken die gedaan zijn door Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft.

Het is behoorlijk hommeles bij Ubisoft momenteel. Veel games worden uitgesteld of scoren onder verwachting. Zo werd van de week bekend dat Skull & Bones wederom uit koers is en vielen de verkoopcijfers van Mario + Rabbids Sparks of Hope nogal tegen. Yves Guillemont houdt zijn personeel verantwoordelijk voor de weg omhoog. Het is immers niet te ontkennen dat er weer een stijgende lijn moet gaan komen. Guillemot steekt daarvoor echter niet de hand in eigen boezem en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Solidaires Informatique Jeu Vidéo, de unie die de werknemers vertegenwoordigt, heeft in een tweet laten weten dat er een staking op komst is.

Na de harde woorden van Yves Guillemot zijn de mederwerkers er niet gerust op dat het bij Ubisoft allemaal in rustiger vaarwater gaat komen. Sterker nog, zijn uitspraken als "organisatorische veranderingen" en dat er "zorgvuldig en strategisch moet worden omgegaan met de uitgaven" worden geïnterpreteerd als personeelsvermindering, het sluiten van studio's en loonsverlagingen.

De staking bij Ubisoft staat gepland voor vrijdag 27 januari. Vooralsnog geldt dit alleen voor Ubisoft Paris.

Bron: Solidaires Informatique Jeu Vidéo
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord