Take-Two Interactive kondigt ontslagronde aan

Geplaatst:

Uitgever Take-Two Interactive heeft een grote ontslagronde aangekondigd. Het gaat om ongeveer 5% van het personeel van Take-Two Interactive.

Take-Two Interactive staat vooral bekend als de uitgever van de razend populaire Grand Theft Auto-franchise, waarvan GTA 6 in ontwikkeling is op dit moment. Onlangs kocht Take-Two de ontwikkelaar Gearbox van de Embracer Group voor 460 miljoen dollar. Toch lijkt het ook niet zo lekker te lopen bij de uitgever, want nu heeft het bedrijf ook een grote ontslagronde aangekondigd samen met de annulering van verschillende games. Het bedrijf weigert de namen van de geannuleerde games te noemen. Als reden geeft Take-Two Interactive dat ze bezig zijn met een plan om de kosten binnen het bedrijf te verminderen. De kosten voor het schrappen van de games komt volgens Take-Two uit op 140 miljoen dollar en het ontslaan van personeel op 35 miljoen dollar uit. Het doel van deze beslissing van Take-Two is om jaarlijks 165 miljoen dollar aan kosten te besparen. Ongeveer 500 werknemers zijn door deze beslissing hun baan verloren.

GTA 6 trailer

Laten we hopen dat de getroffen werknemers zo snel mogelijk een nieuwe baan hebben gevonden.

Bron: Reuters

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2025

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord