Tech: Hyperkin brengt de Xbox 360 controller terug naar Xbox en pc

Geplaatst: 22 november 2022 18:54
Aangepast: 22 november 2022 19:31

Hyperkin heeft goed nieuws voor alle gamers die naarstig verlangen naar die goede oude tijd waarin de Xbox 360 controller superieur was. Na de wederopstanding van de OG Xbox controller - ook wel The Duke genoemd - is nu de Xbox 360 controller aan de beurt om weer tot leven te worden gewekt.

Voor velen is de Xbox 360 controller toch wel een dingetje. Hele discussies worden tot op de dag van vandaag nog gevoerd over diens superioriteit. Zelfs ik, een PlayStation gamer van het eerste uur, moet bekennen dat Xbox het qua controller toch net even wat ergonomischer wist aan te pakken. Het was vooral diens unieke vormgeving welke ervoor zorgde dat de Xbox 360 controller praktisch een cultstatus heeft verworven.

Ook bij Hyperkin krijgt men nog steeds warme gevoelens wanneer men terugblikt op deze controller. Slade Dude Suzuki, product developer bij Hyperkin, denkt nog regelmatig aan die goede oude tijd van de Xbox 360. Om dat tijdperk te eren heeft het bedrijf daarom besloten om the Xenon controller te introduceren, een één-op-één replica van de Xbox 360 controller welke is vernoemd naar de codenaam van de console.

hyperkinxenon

Enkele significante verschillen zijn natuurlijk wel aanwezig. In 2005 spraken we nog niet over een Share-knop en USB-C connectiviteit. Om de Hyperkin Xenon lekker courant te krijgen zijn deze features nu wel aanwezig, net als een 3,5mm headset jack. Daar kun je heel fijn een Teufel ZOLA op aansluiten, om maar een voorbeeld te noemen.

Mocht je door dit bericht helemaal lyrisch zijn geraakt dan heb ik helaas ook minder goed nieuws. Hyperkin heeft nog niet vrijgegeven wanneer de Xenon op de markt verschijnt. Ook een prijs is nog niet bekend. Als we even uit mogen gaan van de aanschafprijs van The Duke dan moeten we rekening houden met een prijskaartje van rondom de tachtig euro. Voor dat geld mag je dan wel kiezen of je dan een zwarte, roze, witte of rode Xbox 360 controller koopt.

Bron: Windows Central
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord