Tech: Nieuwe Xbox controller met LCD display in aantocht

Microsoft heeft recent een patent aangevraagd wat lijkt op een wijziging van de Xbox controllers. In de aangepaste controllers is ruimte vrijgemaakt voor een LCD scherm.

In foto’s bijgaand met het nieuwe patent is te zien dat het scherm in het midden van de control zit, boven de d-pad. De oude bekende Xbox button bestaat nog steeds, maar is naar beneden verplaatst. Links en rechts van deze knop bevinden zich de herkenbare pauze- en menuknop. Dit ontwerp is vergelijkbaar met die van de PlayStation controllers. Het LCD scherm van de Xbox controller dient alleen om aan te geven of dat de controller verbonden is met een apparaat. Verder lijkt het erop dat je er niets mee kan.

Recent kondigde Xbox nog een andere nieuwe controller aan, de Xbox Elite Wireless 2.

Deze nieuwe controller kan een nieuwe stap zijn van Microsoft om cloud gaming nog toegankelijker te maken. Door de alsmaar groter wordende Xbox Game Pass bibliotheek zijn er nu al veel games speelbaar op verschillende apparaten.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?