Tech: Ook MSI betreedt de handheld-markt met de Claw

Geplaatst:
Aangepast: 10 januari 2024 00:13

Naast Valve, Asus ROG en Lenovo komt nu ook het Taiwanese Micro-Star International - oftewel MSI - met een handheld gaming device. Hoewel de naam bijna suggereert dat dit apparaat je spontaan kromme klauwen oplevert, belooft MSI juist dat het uitermate geschikt is voor lange gaming sessies.

Helemaal origineel kunnen de Claw inmiddels niet meer noemen gezien de markt inmiddels al een tijdje wordt beheerst door Valve's Steam Deck, de ROG Ally en Lenovo's Legion Go, maar met de Claw lijkt MSI toch een troef achter de hand te hebben. MSI's handheld is namelijk uitgerust met een fonkelnieuwe Meteor Lake Core Ultra processor, welke uiteenloopt van een Core Ultra 5 tot een Core Ultra 7 155H, afhankelijk van de uitvoering die je verkiest. MSI is namelijk voornemens om de Claw in drie varianten - en dus ook prijscategorieën - te verschepen.

MSI Claw
BRON: MSI

Qua beeldscherm zit de Claw in de middenmoot. Uitgerust met een zeven inch 120Hz 500 nits IPS VRR-compatible display met een resolutie van 1080p scoort de Claw op het gebied van resolutie iets lager dan de Lenovo Legion Go met diens 1600p resolutie, maar scoort het hoger dan de Steam Deck (800p), al heeft die intussen wel het voordeel van een OLED paneel.

Een exacte releasedatum voor de Claw is tot op heden nog niet bekend. Wel heeft MSI al laten weten dat het instapmodel (512GB opslag, 16GB RAM en Core Ultra 5 processor) een prijskaartje van $699 opgespeld gaat krijgen. De duurste editie (1TB opslag, 16GB RAM en Core Ultra 7 155H processor) wordt honderd dollar duurder, $799.

Bron: MSI
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord