Trailer: Eerste gameplaybeelden Frostpunk 2 getoond

Geplaatst:

De afgelopen dagen hebben we eventjes mogen ervaren hoe koud een Nederlandse winter kan worden. Het wordt dus niet al te moeilijk om je in te leven in de koude gameplaytrailer van Frostpunk 2. Het heeft eventjes geduurd, maar dan heb je ook wat.

De gameplay van Frostpunk 2 werd al geteased, maar nu is het tijd voor het echte werk. We wisten al dat Frostpunk 2 verder bouwt op het verhaal van Frostpunk. Er zit echter een groot verschil in het doel dat je moet bereiken. In het eerste deel moest de stad het gevaar van de kou overleven. Ditmaal mag de stad absoluut niet vallen. De mensen zijn klaar met overleven en hebben daardoor meer behoeftes, wensen en willen graag macht. De stad is dan ook opgedeeld in verschillende fracties die je te vriend moet houden. Als Steward wordt dat geen makkelijke taak, want je hebt grondstoffen en geld nodig om alles te verwezenlijken.

Wat duidelijk wordt uit de gameplaytrailer is dat de interface een stukje futuristischer is. Hetzelfde geldt voor de vele gebouwen in de stad. Eerst werd alles nog gemaakt van de schaarse grondstoffen die er te vinden waren, maar nu oogt het allemaal een stuk netter. Je hoeft ze dit keer ook niet meer te plaatsen, want met een soort tekengereedschap bepaal je nu de zone. De mensen zullen dan automatisch bepaalde huizen bouwen. De districten in de stad hebben ook veel meer invloed op elkaar. Bouw je een woonwijk naast de fabrieken dan heeft dat grote gevolgen voor de inwoners. In Frostpunk was je een alleenheerser. Zeg dat idee vaarwel, want nu willen de mensen juist meebeslissen. Hierdoor kan het voorkomen dat bepaalde wetten niet worden aangenomen. De vele dilemma's, stressvolle momenten en morele keuzes schreeuwen het uit in de trailer.

Frostpunk 2 gaat in de eerste maanden van 2024 verschijnen voor de pc. Later komt de game ook naar Xbox Series en PlayStation 5. De game wordt tevens onderdeel van de Xbox Game Pass-catalogus.

Bron: YouTube

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Frostpunk 2

Series

-

Uitgever

11 bit studios

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

25 juli 2024

Ontwikkelaar

11 bit studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord