Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Final Fantasy XVI

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 22 juni 2023
  • Platformen PlayStation 5
  • Genre JRPG
  • Gameliner score

Trailer: Final Fantasy XVI aangekondigd

De PlayStation 5 Showcase begon met beelden van een nieuwe game. Deze nieuwe game is niets minder dan Final Fantasy XVI.

Het is inmiddels al een paar jaar geleden dat de laatste mainline Final Fantasy-game uit is gekomen. Inmiddels is het dan ook tijd voor een nieuw deel in de serie. Veel weten we er nog niet van, maar tijdens de PlayStation 5 Showcase vanavond zijn de eerste beelden van Final Fantasy XVI onthuld. De trailer laat de hoofdpersonages zien en een setting die een beetje Middeleeuws lijkt. Ook zien we dat de combat lijkt op die van Final Fantasy XV. Het zou dus niet gek zijn als ook dit deel op de Luminous Engine draait en gebruikmaakt van dezelfde mechanics. Ook zien we in de trailer bekende wezens uit het Final Fantasy-universum terug, zoals Chocobo's, het Monster Malboro en Summons als Shiva en Ifrit.

Final Fantasy XV heeft nog geen releasedatum, maar verschijnt voor de PlayStation 5.

BRON Square Enix

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?