Trailer: Final Fantasy XVI aangekondigd

Geplaatst: 16 september 2020 22:12
Aangepast: 16 september 2020 22:24

De PlayStation 5 Showcase begon met beelden van een nieuwe game. Deze nieuwe game is niets minder dan Final Fantasy XVI.

Het is inmiddels al een paar jaar geleden dat de laatste mainline Final Fantasy-game uit is gekomen. Inmiddels is het dan ook tijd voor een nieuw deel in de serie. Veel weten we er nog niet van, maar tijdens de PlayStation 5 Showcase vanavond zijn de eerste beelden van Final Fantasy XVI onthuld. De trailer laat de hoofdpersonages zien en een setting die een beetje Middeleeuws lijkt. Ook zien we dat de combat lijkt op die van Final Fantasy XV. Het zou dus niet gek zijn als ook dit deel op de Luminous Engine draait en gebruikmaakt van dezelfde mechanics. Ook zien we in de trailer bekende wezens uit het Final Fantasy-universum terug, zoals Chocobo's, het Monster Malboro en Summons als Shiva en Ifrit.

Final Fantasy XV heeft nog geen releasedatum, maar verschijnt voor de PlayStation 5.

Bron: Square Enix
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Final Fantasy XVI

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

22 juni 2023

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord