Trailer: Ron Gilbert werkt aan Return to Monkey Island

Geplaatst:

Het heeft maar liefst dertien jaar geduurd voordat hij kwam, maar Return to Monkey Island is nu dan eindelijk met een teaser aangekondigd. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

De Monkey Island-serie begon ooit in 1990 met The Secrets of Monkey Island. Negentien jaar en vijf games verder bleef het lange tijd angstvallig stil rondom de serie en fans hadden slechts ijdele hoop ooit nog een nieuw deel te mogen verwelkomen. Toch wordt het wachten beloond, want vrijwel uit het niets brengt uitgever Devolver Digital naar buiten dat niemand minder dan Ron Gilbert bezig is met een nieuw deel in de serie. Mocht de naam je niet bekend voorkomen, dan is het wellicht goed om te weten dat hij ook gewerkt heeft aan de eerste twee Monkey Island-games. Op zijn blog Grumpy Gamer plaatste Gilbert op 1 april al een blogpost waarin hij aangaf dat hij al achtien jaar niks met 1 april deed omdat hij het stom vind en dat hij van de gelegenheid gebruikt wilde maken om aan te kondigen dat hij aan een nieuwe Monkey Island-game werkt. Veel mensen zagen het als toch als 1 aprilgrap, maar niets blijkt minder waar. Ron Gilbert is echt bezig met Return to Monkey Island.

Return to Monkey Island verschijnt ergens dit jaar voor pc.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Return to Monkey Island

Series

-

Uitgever

Devolver Digital

Reviewscore

Platforms

Pc, Nintendo Switch

Releasewindow

19 september 2022

Ontwikkelaar

Terrible Toybox

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord