Trailer: Stormgate blaast nieuw leven in het RTS-genre

-

Frost Giant Studios blaast weer nieuw leven in het oldschool RTS-genre. Met Stormgate keren we terug naar de bekende formule. Om dat aan iedereen duidelijk te maken werd de eerste trailer getoond tijdens The Game Awards.

Met Stormgate moet de toekomst van het RTS-genre er weer rooskleurig uitzien. Uit de trailer wordt per direct duidelijk dat WarCraft III en StarCraft II als inspiratie hebben gediend. Frost Giant Studios is ook niet bang om dat te verkondigen, want ze hebben een aantal ex-medewerkers van Blizzard in huis. Als we een blik op de Steam-pagina werpen dan krijgen we al verrassend veel informatie over de game. In de campagne kun je via missies het verhaal ontrafelen. De aarde is door de aliens aangevallen, die via stormgates massaal naar de planeet kwamen. De mensheid heeft het weten te overleven, maar nu komen de demonische Infernal Host terug. Jij moet de aarde gaan beschermen en dat doe je door een kant te kiezen. Vervolgens kent de gameplayloop de bekende formule. Je zult eerst grondstoffen moeten verzamelen om je basis uit te breiden om vervolgens de vijand te vernietigen. Naast de campagne kun je via de onlinemodus 1vs1 gevechten houden. Het is de bedoeling dat Stormgate nieuw leven in de RTS-toernooien blaast. Hierdoor kun je zelf je eigen events en toernooien maken, maar ook de ranglijst veroveren. De potentie voor een grote esport-scene is dus aanwezig. Als je liever je eigen mini-games of mappen maakt dan kun je aan de slag met de editor. Om de game voor iedereen toegankelijk te maken wordt Stormgate Free-to-Play.

Stormgate staat op de planning voor de aankomende zomer. De strategiegame lanceert in Early Access via pc.

Bron: The Game Awards

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Stormgate

Ontwikkelaar:

Frost Giant Studios

Uitgever:

Frost Giant Studios

Release:

13 augustus 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord