Ubisoft biedt excuses aan voor Assassin's Creed Shadows

-

Het is nog steeds niet daijobu bij Ubisoft vanwege Assassin's Creed Shadows. In een officieel statement op X, gericht aan de Japanse community, zegt ze sumimasen.

Toen de releasedatum van Assassin's Creed Shadows werd onthuld, leek de wereld verdeeld te zijn. Aan de ene kant was men blij om de nieuwe Assassin's Creed-game te zien en vond men het tof om te leren dat de game zich in het feodale Japan afspeelt. Anderzijds was een deel niet blij met Assassin's Creed Shadows. Een groep mensen was het namelijk niet eens met de keuze van Ubisoft om Yasuke als hoofdpersonage te kiezen. Volgens sommigen zou Yasuke namelijk geen samoerai zijn, terwijl hij in Assassin's Creed Shadows wel als zodanig wordt neergezet. Ook waren er mensen gauw bij om details uit de trailer te plukken die volgens hen niet authentiek Japans of uit die tijdsperiode waren. Ubisoft heeft nu, in een officieel statement op X, haar excuses aangeboden voor het tot nu toe getoonde promotiemateriaal van Assassin's Creed Shadows. In het bericht, gericht tot de Japanse community en geschreven in zowel het Engels als het Japans, benadrukt de ontwikkelaar dat de Assassin's Creed-games fictieve werken zijn en bedoeld zijn als entertainment. Tevens geeft Ubisoft aan dat alles dat we tot nu toe in trailers hebben gezien werk in ontwikkeling is en dat de game zal blijven evolueren totdat het uitkomt.

Eerder deze maand bood Ubisoft ook al haar excuses aan voor een fout in Assassin's Creed Shadows, waarbij ze zonder toestemming de vlag van een historische re-enactmentvereniging gebruikte in promotiemateriaal. Het ziet ernaar uit dat de weg naar de lancering van Assassin's Creed Shadows op 15 november voor PlayStation 5, Xbox Series en pc dus nog steeds niet soepel verloopt.

Bron: Ubisoft
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed Shadows

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

14 februari 2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord