Ubisoft zet online voor negentig oude games stop

Geplaatst:

De online functionaliteiten voor maar liefst negentig oude Ubisoft-games zijn stopgezet. Onder andere de Just Dance-games tot en met 2018, Rainbow Six Vegas, Splinter Cell: Chaos Theory en de Rayman-games trekken aan het kortste eind.

De digitale toekomst van games voorspelt niet veel goeds. Steeds vaker worden de online functionaliteiten van oude games stopgezet om kosten te besparen. Eerder dit jaar trok Ubisoft de stekker uit Hyper Scape om dezelfde reden. Ook nu is het weer raak. Alleen beperkt de schade zich ditmaal niet tot slechts één gefaalde battle royale-game, maar tot negentig populaire titels. Daardoor zijn de games niet meer online te spelen. Ook het in-game nieuws en de spelersstatistieken zijn niet langer zichtbaar. In de titels die gebruikmaakten van Ubisoft Connect-services zijn Units and Challenges tevens verleden tijd. Een schrale troost: je kunt nog wel beloningen ontgrendelen. Helaas zijn ook die beloningen niet langer te claimen in de games zelf.

Ubisoft online support

Onder andere games in de Far Cry-, Just Dance-, Rabbids-, Rayman- en Splinter Cell-franchises zijn de dupe van deze beslissing. Je kunt de volledige lijst met games vinden op de Support-pagina van Ubisoft via de onderstaande link. Overigens kun je de games nog wel gewoon offline spelen.

Bron: Ubisoft
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord