Video: Bagdad is herbouwd in Assassin's Creed Mirage

Geplaatst:
Aangepast: 18 augustus 2023 20:28

Assassin's Creed Mirage speelt zich af in het verleden en om alles zo reëel mogelijk neer te zetten is Bagdad herbouwd in de game. Hoe dit in zijn werk gaat wordt uitgelegd in een nieuwe video.

Zoals alle Assassin's Creed games speelt de aankomende game, Mirage, zich af in het verleden. Om precies te zijn tijdens het kalifaat van de Abbasiden. In deze periode in de geschiedenis was Bagdad een lange tijd de hoofdstad van de Abbasiden. Ubisoft Bordeaux geeft in een nieuwe video een kijkje in de keuken hoe zij deze vervallen stad weer hebben teruggebracht naar de omvang zoals het ooit was. Om Bagdad in Assassin's Creed Mirage zo getrouw mogelijk aan de geschiedenis te herbouwen, hebben zij boeken gelezen en gekeken naar archeologische vondsten om het zo kloppend mogelijk te maken. Ook zijn kosten noch moeite gespaard door experts te raadplegen, zoals Glaire Anderson. Zij is schrijfster en onderzoekster op het gebied van middeleeuwse geschiedenis en cultuur van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Voor Assassin's Creed Mirage is Bagdad opgedeeld in vier districten die zich onderscheiden van elkaar op zowel visueel gebied alsook de inwoers. Zo weet je altijd waar je je bevindt. Te midden van de stad siert het kalifaatpaleis Al-Khuld het uitzicht.

Recent bracht Ubisoft naar buiten dat Assassin's Creed Mirage een week eerder verschijnt. Hierdoor is de game vanaf 5 oktober speelbaar op pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Bron: Ubisoft
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed Mirage

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

5 oktober 2023

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord