Gran Turismo

  • Ontwikkelaar Polyphony D.
  • Eerste releasedatum 2 oktober 2009
  • Platformen PlayStation Portable
  • Genre Racing
  • Gameliner score -

Video: Gran Turismo laat verschil zien tussen SDR en HDR

In een nieuwe video van Gran Turismo Sport laat Polyphony goed zien wat het verschil tussen SDR en HDR belichting is. Nieuwere technieken maken games steeds mooier en belichting is daar één van. Laat Gran Turismo Sport voor deze techniek een mooi paradepaardje zijn op PlayStation 4.

Standard Dynamic Range en High Dynamic Range zijn belichtingseffecten. Iedereen is de gewone Standard Dynamic Range (SDR) inmiddels wel gewend. Nieuwe technieken als High Dynamic Range (HDR) zorgen ervoor dat belichting realistischer en contrastrijker wordt. Televisies gaan deze optie meer ondersteunen en wordt met 4K gezien als de volgende stap voor het kijken naar je beeldscherm. Gran Turismo Sport laat zien hoe verschillend kleuren er door deze techniek uit komen te zien.

Niet alleen het effectief lichtbereik uitgedrukt in Nits maar ook het kleurbereik is vele malen groter dan tot nu toe gebruikelijk is. Gran Turismo Sport lijkt hiermee voorbereid te zijn op de ontwikkeling van toekomstige technieken.

Bezitters van een PlayStation 4 én HDR tv kunnen vanaf 18 oktober 2017 zien hoe dit effect er in het echt uit ziet.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?