Vijf Half-Life games geschrapt voor Alyx

Geplaatst:

In een interview met IGN heeft Valve een interessante ontwikkeling gedeeld. Er zijn maar liefst vijf Half-Life games geschrapt tussen de release van Half-Life 2 en de uitgave van Half-Life: Alyx.

Het zijn echter niet alleen Half-Life games die nooit het levenslicht hebben mogen zien. Left for Dead 3 was namelijk ook in ontwikkeling bij Valve, net zoals een naamloze RPG. Diverse spin-off concepten in het Half-Life universum waren in ontwikkeling, maar geen een daarvan is uiteindelijk uitgekomen. Zelfs de fabelachtige Half-Life 3 heeft bestaan, tussen het jaar 2013 en 2014. De reden dat veel van deze games nooit zijn afgemaakt heeft te maken met de Source 2 engine. Deze engine werd gebruikt door Valve in vele games, maar Source 2 was zelf nog niet af. Hierdoor werd de ontwikkeling van de games vroegtijdig gestaakt, want de engine zorgde voor te veel issues. Half-Life: Alyx is een groot succes gebleken, ondanks de ruige weg die Valve heeft moeten afleggen.

onbekend

Half-Life: Alyx is nu beschikbaar voor pc.

Bron: IGN
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Half-Life: Alyx

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc, VR

Releasewindow

23 maart 2020

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord