Volgens Neil Druckmann is het vat ver leeg

Geplaatst:
Aangepast: 29 februari 2024 01:20

Neil Druckmann - een van de breinen achter games als The Last of Us - heeft te kennen gegeven dat het vat ver leeg is. Volgens hem moeten we er rekening mee houden dat het voor Neil binnenkort een keertje ophoudt, gezien hij andere dingen heeft waar hij graag prioriteit aan geeft.

Het valt sowieso allemaal niet mee, dat ontwikkelen van grote games. Het vergt niet alleen bakken met geld, maar ook enorm veel tijd en beiden kun je maar een keer ergens aan spenderen. In een interview met rapper Logic vertelt Neil dan ook dat hij op het punt is beland waarop hij keuzes moet maken.

I guess that I don’t see myself doing this forever at this scale. It’s just a lot, and it takes a lot out of you. It’s very stressful to manage that many people and multiple studios worldwide.So, you were talking about how you’re entering this new phase in your life, where your kids are number one, and I’m in a similar place where my kids are number one. And I know that, especially, my daughter’s now 13, and I feel like life is pulling her away from me. I know that time is limited, so it’s very precious to me, and I don’t want to waste it when they do want to spend time with me, and that’s number one. So, I could see myself transitioning to something that’s like more low-key, and lower stressed, that still allows me to have this creative outlet. But you know, I’ve started thinking about how many more of these games do I have in me, and it’s not that many.

The Last of Us5

Daarnaast geeft Druckmann aan dat het succes van Uncharted 2 in 2009 een hele grote game changer is geweest voor hem. Hoewel de eerste Uncharted het best oké deed, zorgde de sequel er eigenlijk voor dat de studio ineens enorm in de spotlights kwam te staan, inclusief de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Sinds die tijd is het dus best een 'drucke' bedoeling geweest voor Druckmann, die nu dus serieus overweegt om het stokje over te dragen en wat meer tijd in te roosteren voor zijn gezin en films kijken, gezien Neil best te porren is voor een Quentin Tarantino-avondje.

Afijn, eerst maar eens dat derde deel van The Last of Us, want daar gaan inmiddels ook al geruchten over rond, mede door uitspraken van dezelfde Neil Druckmann

Bron: Logically Speaking
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Uncharted 2: Among Thieves

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 3

Releasedatum

16 oktober 2009

Ontwikkelaar

Naughty Dog

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord