Wijzigingen in Pokémon TCG Scarlet en Violet onthuld

Geplaatst:

Met Scarlet en Violet staat er een nieuw tijdperk voor de Pokémon Trading Card Game op de planning. Er gaan een aantal dingen veranderen aan de iconische kaarten.

Wanneer er een nieuwe generatie aan Pokémon-games verschijnt, beweegt het kaartspel mee. In de Pokémon TCG-uitbreiding Scarlet en Violet staan er een aantal flinke wijzigingen op de planning ten opzichte van de huidige set. Momenteel kun je nog kaarten als Pokémon V en VSTAR uit een pakje trekken, maar in de nieuwe uitbreiding maken we (opnieuw) kennis met Pokémon ex-kaarten. De regels voor deze krachtige kaarten klinken je waarschijnlijk bekend in de oren: wie deze knoeperds met torenhoge HP uitschakelt, mag twee Prize-kaarten pakken in plaats van een. Deze nieuwe Pokémon ex-kaarten kunnen in elk evolutiestadium voorkomen.

Verder gaat het design van de kaarten na jaren ook hier in Nederland op de schop. De gele randen worden vervangen door een blits grijs kleurtje, waardoor ze overeenkomen met de kaarten die in Japan worden uitgebracht. Daarnaast komen enkele subcategorieën voor Trainer-kaarten – zoals Supporter, Item en Stadium – in de linkerbovenhoek. Deze wijziging zorgt ervoor dat ze beter zichtbaar zijn in de handen van spelers. Tevens krijgen Basic Energy-kaarten rechtsonder een ander energiesymbool, zodat het tijdens het spelen gemakkelijker te zien is. Ook worden de uitbreidingssymbolen op alle kaarten vervangen door uitbreidingscodes en taalcodes.

SV TCG  Pokemon

De Pokémon TCG-uitbreiding Scarlet & Violet ligt vanaf 31 maart 2023 in de winkelschappen over de hele wereld.

Bron: Media Tornado
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord