World of Warcraft krijgt cross-faction Instances

Geplaatst: 1 februari 2022 15:32
Aangepast: 1 februari 2022 15:33

De jarenlange strijd tussen de Horde en de Alliance komt ten einde. World of Warcraft krijgt namelijk cross-faction Instances.

Al sinds jaar en dag moeten spelers in World of Warcraft één kant kiezen. Sluiten ze zich aan bij de Horde, of kiezen ze toch voor de Alliance? Welke kant je kiest, bepaalt onder andere welk ras je kunt kiezen voor je personage, maar ook in welke guilds je terecht kunt en met wie je dus samen kunt spelen. Daar komt binnenkort verandering in. Blizzard heeft namelijk bekendgemaakt dat je straks een party kunt vormen met spelers van beide facties erin. Zo kunnen de Alliance en Horde straks dus samen Dungeons, Raids en Rated PvP doen. Wanneer een party met verschillende facties zich in een Instance bevindt, dan gelden dezelfde regels voor loot en combat als wanneer spelers allemaal in dezelfde factie zouden zitten. De facties blijven wel nog vijandig naar elkaar toe als ze zich buiten de Instance van een Dungeon, Raid of Rated PvP match bevinden. Deze verandering wordt geïmplementeerd in de 9.2.5 update, die na Eternity's End uitkomt. Wanneer cross-faction beschikbaar is, kun je elke Instance met een gemengde groep betreden, met uitzondering van Battle of Dazar’alor, Trial of the Crusader en Icecrown Citadel.

Cross-action komt in de 9.2.5 update naar World of Warcraft op de pc. Binnenkort is de functionaliteit te testen in de PTR.

Bron: Blizzard Entertainment
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Warcraft: Shadowlands

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasewindow

23 november 2020

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer