Xbox werkt aan next-gen hardware, inclusief handheld

-

De geruchtenmolen draait op volle toeren en ditmaal kijken we waar kamp Xbox mee bezig is. Volgens de roddels een nieuwe generatie aan Xbox-hardware!

Met de PS5 Pro en Nintendo Switch 2 in het vooruitzicht is het aan Microsoft om mee te lopen met de hardware wedloop. Volgens Jez Corden van Windows Central wordt er volop gesleuteld aan de volgende generatie Xbox-hardware. Dit bevat een klassieke opvolger van de Xbox Series X|S, maar er is ook een Xbox-handheld in de maak. De timing van de volgende generatie Xbox-hardware is wellicht ook al prijsgegeven. Er werd namelijk gesproken over het 25ste jubileum van Xbox en de first-person shooter-reeks Halo. Dit feestje vindt plaats op 15 november 2026 en het team bij Microsoft heeft aangegeven er een groot festijn van te willen maken. Je moet namelijk je nalatenschap met actieve gemeenschappen vieren, aldus Xbox head of consumer products John Friend. Volgens Windows Central zou deze datum perfect zijn als entreepunt voor de toekomst van Xbox en diens technische snufjes.

Xbox nextgen hardware Halo

Het is nog even geduldig afwachten op bericht vanuit kamp Xbox. Wat hoop jij te zien van de Amerikaanse gamegigant?

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord