Balan Wonderworld

  • Ontwikkelaar Balan Company
  • Eerste releasedatum 26 maart 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Avonturen , Platform
  • Gameliner score

Yuji Naka startte rechtszaak over Balan Wonderworld

Yuji Naka, de director van Balan Wonderworld, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Square Enix over de game. Hij werd vroegtijdig van de ontwikkeling van de game afgehaald, wat mogelijk geleid zou hebben tot het teleurstellende eindresultaat.

Balan Wonderworld verscheen vorig jaar op vrijwel alle moderne platformen. Alhoewel Balan een hoop potentie had, werd de game compleet met de grond gelijk gemaakt door zowel gamers als recensenten. Onze eigen Claudia vond geen bal aan Balan en gaf de game een zeer lage score in haar review van Balan Wonderworld. De game won zelfs de Gameliner Award voor slechtste game van 2021. Er blijkt echter meer achter de game te zitten dan oorspronkelijk gedacht werd. In een reeks aan tweets laat Yuji Naka, de director van de game, weten dat hij ongeveer een halfjaar voordat Balan Wonderworld werd uitgebracht van de game werd afgehaald. Op dat moment wist Naka dat de game nog lang niet perfect was. Daarom vroeg hij aan zijn advocaat om met zijn zakenpartners te onderhandelen. Zo kon hij toch nog de problemen die de game had, oplossen voordat de game uitgebracht zou worden. Dit voorstel werd genegeerd en was de reden voor de rechtszaak. Ondanks de verbetervoorstellen van Naka leverde de ontwikkelstudio Arzest de game aan Square Enix in een staat die veel te wensen overliet, zonder de goedkeurig van Naka. Een halfjaar later werd Balan Wonderworld alsnog uitgebracht. In een reeks aan tweets spreekt Yuji Naka zich uit over de game en de bedrijven waarmee hij samenwerkte. Hij noemt het 'een ware schande dat Balan Wonderworld in deze staat is uitgebracht' en verwijt zowel Arzest als Square Enix ervan 'niets te geven om hun games of hun fans'.

Balan Wonderworld Yuji Naka

Square Enix heeft nog niet gereageerd op de verwijten van Yuji Naka.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?