Disney Infinity 2.0 Marvel Super Heroes

 • Ontwikkelaar Disney Interactive
 • Eerste releasedatum 18 september 2014
 • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation Vita , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile
 • Genre Avonturen
 • Gameliner score

Review: Disney Infinity 2.0 Marvel Super Heroes - Xbox 360

Disney Infinity bleek vorig jaar niet helemaal oneindig te zijn, maar deed desalniettemin een goede poging. De herkenbare fysieke Disneyfiguren en de vele verschillende spellen die door spelers zelf werden gemaakt, wisten vooral veel jonge spelers lang te boeien. Disney Infinity 2.0 zet de superhelden van Marvel in de spotlight, inclusief eigen verhaallijntje, maar weet toch vooral te boeien middels de vernieuwde Toy Box-modus. Deze biedt meer en ingewikkeldere mogelijkheden, maar tegelijkertijd ook meer controle. Eens kijken of de Marvelfiguren van Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes dit najaar veelvuldig in cadeaupapier gewikkeld zullen worden.

onbekend

Avengers

De belangrijkste onderdelen van het starterpack van Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes, zijn ogenschijnlijk de drie fysieke Marvelpersonages en de Avengers play set. Beginnende spelers kunnen met Iron Man, Thor of Black Widow meteen de eerste stappen in het hoofdverhaaltje rondom de Avengers zetten. Gedurende dit hoofdverhaal ervaart de speler de game als zeer simpele third-person actiegame, waarbij het missie na missie neerkomt op knoppen rammen. In een open wereld is het de bedoeling om missies aan te nemen van bekende Npc's als Nick Fury, maar iedere missie lijkt helaas verdacht veel op de vorige. Grote groepen vijanden verslaan binnen een bepaalde tijd en het redden van onschuldige burgers staan hierbij meermaals centraal.

Ook van het verhaal zelf moet Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes het niet hebben. Het komt erop neer dat Loki een ongekende badass is en dat de helden zijn snode plannen het liefst in de kiem smoren. Hierbij zul je uitsluitend gebruik maken van Iron Man of Thor, of beiden indien de game coöperatief wordt gespeeld, want Black Widow kan als enige niet vliegen en ontpopt zich daardoor tot nutteloze opvulling. Na slechts een handjevol uren zijn alle hoofdmissies voltooid en kan men alleen nog een aantal generieke uitdagingen in de zeer lege en oninteressante stad volbrengen of wat collectibles verzamelen. De reden om het hoofdverhaal toch tot het eind door te spelen, zit hem vooral in de skill trees die iedere karakter bezit. Hierdoor krijgt de game een miniem RPG-tintje mee en probeer je toch zo veel mogelijk vijanden een kopje kleiner te maken om zo snel mogelijk nieuwe skills vrij te spelen en de level cap (20) te bereiken. Leuk, maar geen reden om deze play set na het voltooien nog lang door te blijven spelen. Bovendien blijf je je karakters ook in de andere modi van de game gewoon doorlevelen.

onbekend

Digitale doos met speelgoed

Toch draait Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes vooral om de zogenaamde Toy Box-modus. In deze modus is het mogelijk om zelf levels en spellen te creëren of die van andere spelers te downloaden en te spelen. Hierbij limiteert de game de speler niet tot het third-person actiegenre van de Avengers play set, maar kunnen er onder meer ook racegames en platformgames worden ontwikkeld. Het maken van zoén level is op het oog echter lastiger dan je als kleine koter zou willen. Door het gebrek aan duidelijke uitleg, is het simpelweg aan de slag gaan in eerste instantie de enige echte manier om de Toy Box-modus te leren kennen. Mocht je daar geen tijd of energie in willen steken, dan biedt de game dit keer ook verschillende mogelijkheden om het bouwen van een level aanzienlijk gemakkelijker te maken. Zo kan de game jouw racebaan voor je afmaken of jouw platformlevel van een aantal sfeervol ogende elementen voorzien.

Wat opmerkelijk is, is dat spelers niet direct toegang krijgen tot alle mogelijkheden in de Toy Box. Het gros van de opties zal moeten worden vrijgespeeld of zal met in-game currency moeten worden aangeschaft in de Toy Store. Hiermee moedigt men het spelen van de play sets aan, maar tegelijkertijd geeft dit je als speler het gevoel dat je nooit alle mogelijkheden tot je beschikking zult hebben. Bovendien blijft de Toy Box-modus vrij gecompliceerd, zeker voor de doelgroep van Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes. Gelukkig zitten er ook twee Power Discs in het starterpack, met op iedere disc een Toy Box-game (lees: mini-game) die meteen te spelen is. De eerste betreft een Diablo-achtig spelprincipe, waarbij je het nog altijd opneemt tegen hordes vijanden, maar waarbij het toneel van bovenaf wordt aanschouwd. Op de tweede Power Disc staat een simpele Tower Defense game, waarbij het, zoals altijd in dit genre, de bedoeling is om een basis te verdedigen middels allerlei kanonnen, versperringen en natuurlijk de eigen vuisten. De slimme ouder downloadt ook meteen even wat Toy Box-games die door andere spelers zijn gemaakt en de kids zullen weer vele uren zoet zijn. Overigens weten de huidige Toy Box-creaties van gamers nog niet te imponeren, maar dat zal ongetwijfeld de komende weken en maanden wel goed komen.

onbekend

Extra's

Waar ik bij de Skylanders-games normaal gesproken smacht naar meer karakters, had ik dat bij Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes aanzienlijk minder. Met Iron Man en Thor had ik voor mijn gevoel meer dan genoeg helden tot mijn beschikking, nieuwe play sets wil je na het Avengers-debacle echt niet en extra Power Discs zijn eigenlijk ook overbodig doordat je net zo goed de creaties van anders spelers kunt downloaden. Bovendien heb je met drie karakters genoeg helden tot je beschikking om de game coöperatief te doorlopen, waarbij wel gezegd moet worden dat de framerate ongekend laag wordt wanneer er grote groepen vijanden in beeld komen. Tot slot moet de Sims-achtige modus 'Mijn INterieur' nog even genoemd worden, omdat deze voor zowel jonge als oude Disneyfans een zeer welkome toevoeging kan zijn. Hierbij is het mogelijk om een eigen paleisje te creëren met verschillende kamers, waarbij het vooral gaat om het aankleden hiervan. Allerlei bekende en minder bekende Disneyfiguren komen je vervolgens bezoeken en geven je uiteenlopende opdrachten. Herkenbaar, speels, leuk, en bovendien heerlijk tijdverdrijf voor als je de actie even beu bent.

Het eindoordeel van Ruud Oomens

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes heeft twee gezichten. De Avengers play set is zeer zwak, maar de toffe karakters zijn mede door een licht RPG-tintje best leuk om mee te spelen. In de Toy Box-modus zit ontzettend veel potentie, zeker nu het gemakkelijker is om iets te creëren, maar ervaren spelers ook meer opties tot hun beschikking hebben dan voorheen. Aan de andere kant lijkt de Toy Box-modus toch nog iets te gecompliceerd voor de allerkleinsten, de voornaamste doelgroep van Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes, maar zij zullen dan weer weinig problemen hebben met de saaie play set en de vele technische mankementen. Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes schaf je alleen aan als je kinderen hebt die, waarschijnlijk net als jij, gek zijn op de Marvel- en Disneyuniversums. Denk er in dit laatste geval wel aan dat je de kids niet meeneemt naar een winkel met veel te dure Disney Infinity-figuren, want deze overbodige extra play sets, Power Discs en karakters zal geen onwetend kind echt missen.

 • Pluspunten
 • Toffe, herkenbare personages
 • Ingenieuze Toy Box
 • Oneindig veel content
 • Minpunten
 • Erbarmelijk hoofdverhaal
 • Ingenieuze Toy Box
 • Technisch vrij zwak
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?