Fallout: New Vegas

 • Ontwikkelaar Obsidian Entertainment
 • Eerste releasedatum 22 oktober 2010
 • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3
 • Genre RPG
 • Gameliner score

Review: Fallout: New Vegas - Pc

De rook trekt op na het vuurgevecht met de gangers, die een voormalige pit-stop naast de restanten van de snelweg tot hun hangplek hadden gebombardeerd. De stille, niet bewegende lichamen duiden op het feit dat jij als winnaar uit deze schermutseling bent gekomen. Verdorie, die slijtage aan je repeteergeweer begin je nu wel te merken. Bij die laatste liep het wapen zowaar vast! Nu snel een plek vinden om voorraden in te kunnen slaan, anders staat er weer radioactief voedsel op het menu. En die kogelwond begint nu toch wel pijn te doen. Met een gevoel van weemoed zet je de stimpack in je been, waarop je je al een stuk beter voelt. De snelweg is nog lang en bevoorrading onzeker. Nog even en dat heb ik die eikels die me in mijn hoofd schoten en me voor dood achterlieten eindelijk te pakken!

Fallout: New Vegas

Dit nieuwste paard in de Bethesda-stal, ontwikkeld door Obsidian Entertainment, pakt de draad op in het zuid-westen van de door een wereldwijde kernoorlog vernietigde Verenigde Staten. In tegenstelling tot Fallout 3, welke rond Washington speelde, grijpt deze game qua setting veel meer terug op de eerdere Fallout-delen. Dit mag niet verbazen, daar Obsidian Entertainment is opgezet door voormalige leden van Black Isle Studios, welke verantwoordelijk waren voor Fallout 1 en 2. De game speelt zich af in de Mojavewoestijn rond het voormalige Las Vegas, dat nu door het leven gaat als New Vegas.

Op den oude beeldbuis en ander spelvertier

Grafisch laat de leeftijd van de game-engine zich langzaam gelden. Het ziet er allemaal goed uit, maar het is toch aan een flinke beurt toe, helemaal als je bedenkt dat de engine al in gebruik is sinds Oblivion. Zeker in vergelijking met de huidige generatie pc-games voelen de graphics soms oud aan. Gelukkig komt dit de sfeer in de Fallout-setting ten goede, daar alles vervaagd en vernield is.
De gameplay is erg goed te pruimen en het is goed te merken dat de programmeurs bij Obsidian Entertainment het onderste uit de kan hebben gehaald wat de engine te bieden heeft. De gameplay is verder verbeterd, waardoor het spel een stuk soepeler aanvoelt. Het wapenarsenaal is weer uitgebreid met een scala aan wapens, pantsers en munitie. Ze hebben een craftingsysteem toegevoegd, waarmee je onder andere je eigen kogels, wapens en medicijnen kunt maken. Ook is de bekende hoeveelheid minigames aangevuld met verscheidene kans- en geldgames. Je bent niet voor niets in New Vegas!

Verhaal en humor

De verhaallijn en queststijl in Fallout: New Vegas zijn ronduit goed. Je kunt merken dat de makers een groot hart hebben voor de setting en ze doen er dan ook alles aan om hem zo goed mogelijk tot leven te wekken. Dit komt de sfeer en immersion ten goede. Ook de bij Fallout horende zwarte humor doet zijn herintrede. Waar het in het voorgaande deel allemaal behoorlijk serieus was is er die subtiele zwartgallige grappigheid te proeven. Zo kom je te midden van de vernietiging een robot tegen die jou totaal wereldvreemd met een heel blij cowboyaccent begroet. Of de blije reclameborden langs de vernielde snelweg, die je toelachen terwijl je net een meterslange schorpioen naar zijn grootje aan het sturen bent.

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Ik begon met een gevoel van twijfel aan Fallout: New Vegas, daar ik als Fallout puritein Fallout 3 niet bijster goed vond. Gelukkig was mijn angst TOTAAL ongegrond. De setting en verhaallijnen waren weer zoals Fallout moet zijn: opbouwend, interessant en altijd met een klein snufje humor. De sfeer in de game vind ik superieur aan Fallout 3, mede dankzij de liefde die er door de oude Fallout-garde bij Obsisian Entertainment in is gestoken. Of je nou een oude gardist bent in de Fallout-games of een nieuwe fan, Fallout: New Vegas kan ik zeker aanraden!

 • Pluspunten
 • Ouderwetse Fallout-sfeer
 • Setting staat als een huis
 • Verhaal houdt je geboeid
 • Omgevingen ademen Fallout
 • Verbeterde gameplay
 • Minpunten
 • Engine loopt op laatste benen
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?