Life is Strange 2: Episode 4 - Faith

 • Ontwikkelaar DON'T NOD
 • Eerste releasedatum 22 augustus 2019
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
 • Genre Interactieve Film
 • Gameliner score

Review: Life is Strange 2: Episode 4 - Faith - PlayStation 4

Aan het einde van deze maand is het alweer een jaar geleden dat de eerste episode van Life is Strange 2 werd uitgebracht door Square Enix en Dontnod Entertainment. Alhoewel het natuurlijk ook een klein beetje begon met de bijzondere demo The Amazing Adventures of Captain Spirit. Nu we bijna een jaar na lancering zijn, verschijnt de vierde episode van Life is Strange 2 genaamd Faith. Het wordt langzaam tijd om het verhaal van de broers Sean en Daniel Diaz af te ronden, en te ontdekken of ze hun reis naar het Mexicaanse plaatsje Porto Lobos gaan halen.

Faith

Bij een review van een game als Life is Strange 2 blijft het lastig om geen spoilers te vermelden, omdat het hierbij puur om het verhaal gaat. Toch ga ik proberen om zo min mogelijk van het verhaal van Episode 4 weg te geven, maar wees dus gewaarschuwd voor enige spoilers! Ik verklap alvast dat deze aflevering een stuk interessanter is dan Episode 3: Wastelands. Dit komt vooral, omdat het zich niet op een vaste locatie afspeelt, maar weer meer een roadtrip is, waar volgens mij ook de kracht van de game ligt. Tijdens deze reis moet je genoeg keuzes maken en kom je zowel bekende als nieuwe personages tegen. Toch loopt het allemaal niet zoals de voorgaande episodes, want na het einde van Wastelands is er het nodige gebeurd.

The Fugitive

Life is Strange 2: Episode 4 - Faith komt qua emoties zeer dichtbij de eerste twee episodes. Er staat heel wat te gebeuren en het ziet er aan het begin verre van rooskleurig uit. Sean ontwaakt in een ziekenhuis en ontdekt dat Daniel spoorloos is. Alsof dit niet erg genoeg is, staat er politiebewaking voor de deur van Sean's kamer. Uiteraard denkt hij alleen maar aan ontsnappen en zijn broertje Daniel vinden. De enige positieve-vibe die je krijgt van de situatie in het ziekenhuis is een vriendelijke verpleger, die begrip heeft voor Sean en wat hem overkomen is. Het deel in het ziekenhuis speelt zich volledig af in de ziekenhuiskamer en bevat een aantal mooie scenes, maar duurt misschien net iets te lang waardoor het wat saai is. Toch zorgt het op het einde wel voor een aantal spannende momenten, die me een beetje aan de Fugitive-film met Harrison Ford deden denken. De rest van de episode wordt een eenzame zoektocht naar het vermiste broertje. Hierdoor voelt deze episode ook heel anders aan dan de eerste drie, wat een frisse ervaring geeft.

Vertrouw niemand!

De kracht van Dontnod's game zit hem ook ditmaal weer in het uitstekende verhaal, de geweldige muziek en interessante personages. Zo ontmoet je weer een aantal bekende, maar komt er ook hulp uit onverwachte hoek. Dit gedeelte geeft echt wat extra kracht aan deze episode en biedt je ook meer informatie over het verleden. Ook een flashback zorgt voor een emotioneel momentje. Het sterke zit hem in Episode 4: Faith weer in wie je kan vertrouwen en wat voor keuzes je tijdens de gesprekken maakt. Sean heeft de voorgaande episodes genoeg meegemaakt waardoor hij langzaamaan niemand meer vertrouwt en ook ik was continue op mijn hoede. Naast het gedeelte over vertrouwen en geloof passeren in deze episode een aantal harde en vaak ook zielige scenes, die me echt aangrepen. Fijn is verder dat de keuzes van de vorige episodes ditmaal wat meer impact op het verhaal hebben dan voorheen. En dan met name welke kant Daniel opgaat.

Life is too Short

Waar ik voornamelijk positief ben over de vierde episode van Life is Strange 2 heeft deze toch ook een paar minpuntjes. Zo komen de keuzes uit vorige episodes wat meer terug, maar maken de keuzes die je in Faith maakt niet heel veel verschil op het verloop van het verhaal. Er is wel een klein verschil, maar toch komt het meeste op hetzelfde uit. Wel ben ik benieuwd wat deze keuzes van deze episode voor gevolgen hebben op het slotstuk van Life is Strange 2. Naast de weinige invloed van de keuzes zijn de echte gameplaymomenten weer op één hand te tellen, maar goed dat was in de vorige episodes ook al het geval en is niet waar het in de Life is Strange-games om draait. Het is wel een minpunt dat deze episode wat aan de korte kant is. Helemaal, omdat het gedeelte in het ziekenhuis wat te lang duurt waardoor de rest van het verhaal net wat te snel voorbij vliegt. Toch heb ik me zeer vermaakt met het verhaal van de vierde episode, die me 'Faith' geeft voor de laatste aflevering van Life is Strange 2.

Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4.

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

Life is Strange 2: Episode 4 - Faith is een stap in de goede richting ten opzichte van de vorige episode. De eenzame en emotionele reis van Sean zorgt voor een fris gevoel, alhoewel deze wel iets langer had mogen duren. Het verhaal en de interessante personages zijn wederom van hoog niveau en zijn de drijvende kracht achter Life is Strange 2. Het is fijn om te zien dat de keuzes van de vorige episodes wat nadrukkelijker aanwezig zijn. Jammer is wel dat keuzes die je in Episode 4 maakt wat minder impact hebben dan ik had gehoopt. Voor nu is het drie maanden wachten voor we kunnen zien hoe het verhaal van Sean en Daniel gaat eindigen.

 • Pluspunten
 • Eenzame en emotionele reis
 • Verhaal weer geweldig
 • Interessante personages
 • Keuzes vorige episodes
 • Minpunten
 • Wat aan de korte kant
 • Keuzes Faith wat minder impact
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?