Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

NBA 2K20

 • Ontwikkelaar Visual Concepts
 • Eerste releasedatum 6 september 2019
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile , Nintendo Switch
 • Genre Sport
 • Gameliner score

Review: NBA 2K20 - PlayStation 4

Het is september en dat wil zeggen dat we een nieuwe NBA-game van 2K kunnen verwachten. Jawel, NBA 2K keert terug met NBA 2K20. Deze zoveelste iteratie van de welbekende sport doet weer precies hetgeen dat het moet doen met een aantal welkome aanvullingen. Toch is de game verre van perfect, maar ook dat is al jaren hetzelfde. Weet het positieve het negatieve te overheersen? Kort antwoord: Ja, maar het wordt tijd dat de problemen aangepakt worden.

onbekend

In de schijnwerpers

Laten we beginnen met het positieve. MyCareer heeft grote sprongen gemaakt. Het verhaal “When The Lights Are Brightest” is een heeeeele verbetering ten opzichte van voorgaande verhalen. Het verhaal, dat zo’n vier uurtjes duurt, plaatst je in de sneakers van College Basketbal Senior “Che”. Deze aanvoerder komt op voor zijn idealen en daar moet hij uiteindelijk de prijs voor betalen wanneer hij en zijn coach, gespeeld door Idris Elba, dikke fittie met elkaar krijgen. Wat volgt, is een klim naar de top, waarin je moet strijden tegen lotgenoten die de NBA wellicht ook niet gaan halen. Che is eindelijk eens een normaal personage. Niet arrogant, niet overdreven, niet onzeker, geen onruststoker, niet iemand die continu zijn eigen naam verwerkt in vervelende catch phrases (freakin’ ’n vibin), maar gewoon een normale knul met grootse dromen.

Daar houdt het echter niet op, want MyCareer is aanzienlijk minder grindy geworden dan voorheen. Nee, de micro transacties worden je nog altijd door de strot geduwd, maar je verdient nu een stuk meer dan voorheen. Tenminste, als je het goed doet dan. Ook de badges- en het attribute-systeem heeft een flink redesign gehad. Zo heb je een flink aantal minder takken om in te investeren aangezien je fysieke skills vooraf worden vastgelegd in de verbeterde MyPlayer Builder. Hierin bepaal je geheel zelf wat voor speler je wilt zijn. Voor de badges verdien je punten in vier verschillende takken. Heb je genoeg punten, dan krijg je een Badge upgradepunt die je vrij kunt besteden in die bepaalde discipline. Hierdoor hoef je niet eindeloos free throws of driepunters te schieten om een bepaalde badge te upgraden. The Neighborhood keert weer terug en bevat wederom allerlei modi om je uren te vermaken. Tevens zijn hier geregeld evenementen te spelen die je weer wat extra Virtual Currency opleveren. Naast modi vind je hier ook de gym voor wat boosts, de Training Facility voor team trainingen, je agent voor wat extra cash, en wat verdere randzaken zoals een kapper, tattoo parlor en kledingzaak. Zeker een bezoekje waard dus.

onbekend

Kleine verbeteringen, maar uiteindelijk meer van hetzelfde

Voor de kenner veranderen er best wel wat dingen in deze editie van NBA 2K. Zo is de controle over de speler sterk verbeterd. Het dribbelen vergt nu meer inspanning, maar geeft je zoveel meer voldoening. Ook het verdedigen is sterk aangepast waarbij er nu meer focus ligt op realiteit. Ben je een seconde te laat, dan loop je de feiten achterna en heeft de tegenstander zo twee of drie punten in de zak. De andere grote verandering komt in de vorm van de WNBA. Jawel, de vrouwen dribbelen wat af op het hout. Het speelt lekker, maar het is duidelijk dat het vrouwenbasketbal zeker niet dezelfde aandacht als die van de mannen krijgt. Het commentaar is minder en online zijn de vrouwen niet beschikbaar. Jammer, maar wel iets dat volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer wat completer aanvoelt.

Verder is het eigenlijk echt hetzelfde. MyTeam is de grootste eyecatcher en de modus doet precies wat het moet doen. Het opentrekken van de virtuele kaartenpakjes geeft een heerlijk gevoel, maar wil je een beetje een tof team zonder je suf te grinden, dan moet je er toch echt geld in pompen. MyLeague is nog altijd het ondergesneeuwde kindje en heeft verder weinig aandacht gekregen dit jaar. Jammer, maar wellicht gaat het ooit nog komen. Die grafische update waar ik al twee jaar om vraag laat ook dit jaar weer op zich wachten. De animaties zijn flink aangevuld, maar de graphics zijn nog altijd redelijk hetzelfde. Jammer, maar absoluut geen schande. NBA 2K20 weet namelijk nog altijd dat echte wedstrijdgevoel op je scherm te toveren.

onbekend

Het beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4 Pro

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

In de fundering is er niets mis met NBA 2K20. De basis is al jaren geleden gelegd en ook dit deel weet daar weer uitstekend op voort te borduren. Toch is de game nog altijd doorspekt met micro transacties en veranderd er jaarlijks vrij weinig aan de franchise. Ergens logisch, maar op een gegeven moment verwacht je gewoon net wat meer. Hoogstwaarschijnlijk laat de echte grafische update zich pas zien op de volgende generatie consoles, maar ach, hopen mag altijd. De verbeterde dribbeltechnieken en de nieuwe animaties zijn erg lekker en ook de vernieuwde MyCareer laat welkome verbeteringen zien. Het is echter jammer dat MyTeam erg veel weg heeft van een Money Pit, wat de modus absoluut niet ten goede komt. Ondanks dat is dit weer een geweldige game voor de liefhebber van de welbekende Amerikaanse balsport.

 • Pluspunten
 • Sterke verbetering in MyCareer
 • Minder grindy
 • Solide gameplay
 • Presentatie van hoog niveau
 • Minpunten
 • Doorspekt met micro transacties
 • MyLeague nog altijd ondergeschoven kindje
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?