Unravel Two

 • Ontwikkelaar Coldwood Interactive
 • Eerste releasedatum 10 juni 2018
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
 • Genre Puzzel , Platform
 • Gameliner score

Review: Unravel Two - PlayStation 4

In 2016 wist EA even kort afstand te doen van alle sportgames waar het bedrijf verantwoordelijk voor is en gooide het over een andere boeg. In samenwerking met ColdWood Interactive bracht het de platformer Unravel uit. Een game die ontzettend hoge ogen gooide en een vervolg kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. Deze E3 wist het bedrijf een hoop fans blij te maken door de game niet alleen aan te kondigen, maar ook gelijk uit te brengen. Of we van deze game nog net zo happy worden als van diens voorganger lees je hieronder.

onbekend

Een vriendje voor Yarny

Zoals ik zojuist al wist te melden, wist het eerste deel voor een zeer sterke basis te zorgen. Het is dan ook niet gek dat bij Unravel 2 op diezelfde basis wordt verder gebouwd. De sidescroller platformer bevat dan ook opnieuw de mooiste beelden. Een omgeving waar je de ogen bij uitkijkt en vanaf seconde één verliefd op bent. Op de voorgrond speel jij, maar op de achtergrond gebeurt er ook van alles. Daar speelt zich namelijk het verhaal af die dit keer niet het leven van een wat oudere dame, maar van twee tieners weet te vertellen. Eerlijk is eerlijk, het verhaal van deel twee heeft net iets minder impact dan de eerste. Echter weet deze je ook nog flink te pakken en het daardoor goed te doen.

Yarny, ons uit wol bestaande vriendje, hoeft het dit keer niet in zijn uppie te doen. De rode Yarny wordt aangevuld met een blauwe Yarny en dit biedt meteen een heel legio aan nieuwe dingen binnen de gameplay. Ten eerste hoef je het niet meer alleen te doen, maar kun je samen spelen met vrienden. Heb je nou geen vrienden? Geen zorgen, in je eentje is alles prima te doen. Je kunt namelijk afwisselend als twee personages, of opgebundeld als één personage lopen. Het tweede is een stuk makkelijker met verplaatsen, anders moet je constant je tweede Yarny naar de eerste brengen.

Het verplaatsen kan dan samen makkelijker zijn, de echte skills van de Yarny’s komen boven wanneer je ze opsplitst. Doordat ze altijd met een draadje aan elkaar verbonden zijn, raak je elkaar nooit kwijt (ik heb zoiets nodig in de supermarkt) en kun je jouw Yarny’s als echte Tarzans door de jungle laten slingeren. Het tofste hierbij is een stukje waarbij je jezelf moet verplaatsen over wat hoge takken die net wat te ver uit elkaar hangen om overheen te springen. Splits je Yarny’s op en laat er eentje slingeren. Zelf bepaal je de lengte van het touw om zo de beste afsprong te maken. Je slingert naar de nieuwe tak en vervolgens is de ander aan de beurt. De wol valt ook als een lasso te gebruiken om jezelf op hogere stukken te hevelen. Gezegd moet worden dat alle aspecten in de gameplay van deze game perfect uit zijn gewerkt. Geen bugs, geen rare dingen en de meest soepele gameplay waardoor ze precies doen wat jij wil.

onbekend

Nagels bijten

Unravel 2 heeft zeven chapters en met een uurtje of vier ben je daar wel doorheen. Tenminste, dat kan je zijn als je geen platformer noob bent als ik. Je moet echter niet denken dat daar je plezier ophoudt, want er is nog genoeg te doen. Er zijn een stuk of twintig challenges te vinden, allen gebaseerd op de levels die je gespeeld hebt. Deze challenges zijn absoluut geen kattenpis, laat me je dat vertellen. Deze challenges variëren tussen een ontzettend moeilijke puzzel, of een stuk waarbij je gewoon moet zien te overleven. Elke challenge weet wat toe te voegen en allen zijn ze ontzettend moeilijk. Wil je dus alle challenges behalen, dan wens ik je ontzettend veel succes.

Deze challenges behalen doe je natuurlijk niet voor niks, je kunt er leuke dingen mee vrijspelen. Het is namelijk mogelijk om jouw Yarny’s een nieuwe look te geven. Een ander kleurtje, een andere hoofdvorm of de manier waarop de wol gevormd is. In het begin heb je nog niet zoveel keuze, maar door de challenges te behalen en de Yarny’s die gevangen zitten in deze levels te helpen ontsnappen, kun je weer dingen vrijspelen. Kan je de personages helemaal naar jouw zin aanpassen.

onbekend

Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4.

Het eindoordeel van Rebecca Nieuwenhuis

Al met al wordt duidelijk dat EA en ColdWood Interactive een match made in heaven is. Het tweede deel is zowaar mogelijk nog beter dan het eerste. Het verhaal maakt net iets minder impact, maar voor de rest werkt alles ontzettend lekker. De toevoeging van een tweede Yarny biedt meerdere nieuwe mogelijkheden, die top zijn uitgewerkt zodat de gameplay lekker soepel verloopt. De nieuwe challenges zijn ontiegelijk moeilijk en weten zelfs de meest fervente platformer nog voor een goede uitdaging te bieden. Platformer fans, jullie hebben bij dezen een goede reden om je geld naar EA te mieteren.

 • Pluspunten
 • Grafische plaatje
 • Allerlei mogelijkheden in gameplay..
 • .. en dit loopt allemaal even soepel
 • Uitdagende challenges
 • Minpunten
 • Verhaal net iets minder dan het eerste deel
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?