World of Tanks

  • Ontwikkelaar Wargaming
  • Eerste releasedatum 12 april 2011
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 4 , Xbox One
  • Gameliner score

Review: World of Tanks - PlayStation 4

Trrrrrrrrrrrrrrrrrrr"...BAM! Daar is hij dan eindelijk. Dikke rupsbanden en knallen op PS4 met World of Tanks. Moet je inmiddels betalen, en is er een gigantisch verschil met de andere console-versies? Tank het niet!

Uitgeblaffert

Inmiddels heb ik een gespeeld alsmede twee reviews geschreven over World Of Tanks, een voor de Xbox 360 en een voor de Xbox One versie. In deze artikelen staat al redelijk goed uitgelegd hoe de game speelt, en er is weinig tot niks veranderd. Om deze review een beetje boeiend te houden, ga ik het dit keer anders uitleggen.

Duizend Grollen en Gra(p)naten

Het leukste uit deze reviews zijn alle woordspelingen waar ik erg hard aan heb gewerkt. Daarom zet ik ze hier even allemaal op een rijtje, met gelijk een aandachtspunt uit de game:

Tank you very much

Je kunt echt ontzettend veel tanks vrijspelen! Duitse, Amerikaanse, Russische etc.

Doeltreffend

Essentie van de game is geslaagd inderdaad.

Door de zure granaatappel bijten

In het begin ga je, met je tankje, veel dood. Leg echter niet al te snel het loopje erbij neer.

Bètankt

De Bèta was al tof, Wargaming: Betankt voor deze gratis topgame!

The (t)A(nk)-Team

Teamwork, dat is belangrijk. Helaas werkt niet ieder team waar je in mee rolt even "smooth". Fools.

Pantzergelà¸l en Granatieus

Veeeeeeel gezwets tijdens het spelen, waarbij veel mensen denken dat heel de wereld plat Frans of schreeuwerig Pools verstaat. Gelukkig is dit in de PS4-versie minder dan begin gedurende de startperiode op de Xbox versies.

Ik tank dat ik het nog wel weet

Het is opvallend hoe makkelijk en intuïtief de controls zijn. Je kunt na een jaar geen granaat af te hebben gevuurd, zo weer het slagveld betreden zonder dat het lijkt alsof je een paar flessen Vodka op hebt.

Schiet nou (niet) eens op (mij)

Installaties.... Zucht. Hier worden ze er bij Wargaming ook steeds beter in. Het duurde dit keer wederom korter, en ik kon al na een uurtje rondrollen en knallen.

Heavy Metal

Korte uitleg voor degenen die geen zin hebben om de andere reviews te lezen: World of Tanks is een gratis online multiplayer game waarin je, vanuit third-person-perspectief, rondrijdt met tanks en andere tanks kapot schiet. Zo simpel is het, en daarmee ook juist zo geniaal, leuk en verslavend. De enige kritiek die ik bij alle edities heb is meer gericht aan de mensheid. Er vallen namelijk nogal veel mensen onder de oververtegenwoordige categorie "idioot". Ik zie nu al enkele console x- en pc-elitists hun neus ophalen en denken: "niet in de (pc of console x) community hoor." Jawel, oh jawel, de idioten zitten overal, en in dit spel zitten ze ook nog eens in een tank. Gelukkig zit je er zelf ook in, dat dan weer wel. Dus hop, gooi die Poolse metal als Vader of Decitated maar aan, en schiet alles kapot. Muziek waar ik meest agressief van wordt: R&B powerballads. Dat is echter niet goed voor mijn bloeddruk.

Upgranated

Wat is er verbeterd of vernieuwd aan de PS4 versie? Wel wat, maar dit zijn dingen die met updates inmiddels ook op de Xbox One versie zo zijn. Zo is de aiming en algehele bediening allemaal gefinetuned, waardoor het wederom beter speelt dan voorheen. Dit is iets wat niet echt uit te leggen valt, maar zowel mikken als besturen gaat vloeiender en intuïtiever. Het blijft overigens nog wel voelen als een tank, niet als een ninja. De tutorial is ook verbeterd, waarbij je gelijk de game speelt zoals online. De consoleversies hebben nu ook regen en nacht maps, de pc vooralsnog niet.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

De game is gratis, ziet er super gelikt uit, en speelt beter dan ooit tevoren. PS4 gamers, roll out!

  • Pluspunten
  • Dikke gratis schietpret
  • Verbeterde schietpret
  • Prachtige schietpret (mooier dan op pc!)
  • Minpunten
  • De mensheid, waarom nog zoveel idioten?
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?