Review: World of Warcraft: The Battle for Azeroth Pc

Geplaatst: 19 augustus 2018 12:00
Aangepast: 2 februari 2024 22:15
-

Met de komst van World of Warcraft: Battle for Azeroth is de 7e uitbreiding uit de World of Warcraft serie een feit. Deze uitbreiding staat volledig in het teken van de aloude strijd tussen de Horde en de Alliance. Wat daardoor direct opvalt, is dat er dit keer geen common enemy is (althans, nog niet). Bij de vorige expansions is het altijd zo geweest dat er een externe dreiging was voor Azeroth. Wat verfrissend is in deze expansion, en wat we eigenlijk niet hebben gezien sinds Vanilla (toen WoW uitkwam), is dat de dreiging de andere faction is: het is écht oorlog, en dit zie je ook vrij duidelijk terug in de nieuwe features van de game.

Een recap van de prepatch

Als laatste poging om de wereld te vernietigen steekt Sargeras, de leider van de Legion, zijn zwaard diep in Azeroth, maar hij faalt om de planeet naar de verdoemenis te helpen. De rust is dan eindelijk wedergekeerd zou je denken. Nou, niet helemaal. Op de plek waar het zwaard van Sargerus in de grond steekt, heeft de Horde een vreemd soort materiaal gevonden: Azerite. Azerite is een zeer krachtig materiaal, en degene die hier het meest van heeft, is uiteindelijk de krachtigste faction. Terwijl de Horde zo veel mogelijk Azerite aan het delven is, heeft de Alliance hier ook lucht van gekregen.

Terwijl de Alliance onderweg is naar Silithus om de Azerite voor zichzelf te claimen, probeert Sylvanas het enige Alliance bolwerk in Kalimdor (Darnassus) over te nemen. Zo heeft de Alliance geen strategisch punt in Kalimdor om de Azerite naar de Eastern Kingdoms te krijgen. Dit verloopt niet helemaal volgens plan, waarna ze uit woede Teldrassil, de gigantische boom in Darnassus, in vuur en vlam zet. Uit wraak valt de Alliance the Undercity (de “hoofdstad” van de undead) aan. Met succes want The Alliance slaagt erin om deze over te nemen. Het conflict tussen de Horde en Alliance is volledig opgelaaid en de Battle for Azeroth is losgebarsten.

Nieuwe encounters

Er zijn verschillende nieuwe encounters die je met je medespelers kan, en ongetwijfeld moet, doorlopen. Een daarvan is Warfronts. Warfronts is een Player versus Environment encounter wat flink wat invloeden heeft van de PvP battleground Alterac Valley, maar eigenlijk ook wel wat van Warcraft 3. Het doel is simpel: de concurrerende faction is in het bezit van een gebied en jij moet dit veroveren. Je start met een kale basis en moet bijvoorbeeld een mijn en een houtzaagmolen overnemen, waarna je je Peons resources kan laten vergaren. Met deze resources kan je vervolgens troepen aanmaken waarmee je de tegenstander moet aanvallen. Het uiteindelijke doel is om de basis, die de tegen hangende faction verdedigt, over te nemen. Als je hier in slaagt, is het gebied voor een bepaalde periode in bezit van jouw faction. Hierdoor komen er verschillende world quests en rewards voor jouw faction beschikbaar in dat gebied, die anders voor jouw faction niet beschikbaar zijn.

Een andere nieuwe encounter in strijd om de macht in Azeroth komt in de vorm van Island Expeditions. Dit is wederom een PvE encounter, waarin je met een groep van drie spelers een expeditie houdt op onontgonnen eilanden. Het doel is om zoveel mogelijk Azerite te verzamelen. Het leuke aan deze nieuwe encounter type is dat elke expeditie anders gegenereerd wordt en de strategie waarop je je expedition uitvoert volledig aan jou is. Natuurlijk zijn jij en je teamleden niet de enige deelnemers die deelnemen in deze scenario’s. Zo kom je een scala aan NPC mobs tegen waar je mee moet dealen. Natuurlijk zou het plaatje niet compleet zijn zonder je concurrerende faction. Zo zijn zij ook aanwezig op het eiland en is het een race naar wie de meeste Azerite kan verzamelen. Dit nieuwe scenario is net als de dungeons en raids in Battle for Azeroth te spelen in de modi Normal, Heroic, Mythic maar ook in PvP mode, waar het drietal tegenstanders geen NPC’s maar echte spelers zijn.

Heart of Azeroth

Azerite heeft, zoals je misschien al een beetje aanvoelt, een grote rol in deze expansion. Je faction probeert met man en macht zoveel mogelijk Azerite te verzamelen om krachtige tools of war te smeden, maar wat doet het verder? In de vorige expansion had je je artifact weapon. Deze wapens hebben aan het eind van de legion expansion hun laatste stoot energie gegeven en zijn in Battle for Azeroth overbodig geworden.

In deze expansion speelt iedereen een neck piece vrij, genaamd: the Heart of Azeroth. Je zou deze neck piece kunnen vergelijken met je artifact uit Legion, deze wordt namelijk sterker naarmate je dungeons, raids, battlegrounds, scenarios, quests en andere encounters doet. Verder dropt er in dungeons en raids een nieuw soort gear, genaamd: Azerite Armor. Deze hebben vrij basic stats, maar hebben bonus traits die je zelf kan instellen, afhankelijk van hoe sterk jouw Heart of Azeroth is. Verder zijn de traits ook afhankelijk van hoe goed de armor piece is, zo heb je meer traits in epic Azerite armor dan in rare Azerite Armor.

The quest continues

Naast de nieuwe bulk raids en dungeons die met deze expansion vrij zijn gekomen, heeft Blizzard uiteraard de level cap weer opgeschroefd. Dit keer kunnen we namelijk door tot level 120. Daarom is het ook wel aardig van ome Blizzard dat ze dit keer weer een gratis character boost (dit keer naar level 110) bij de expansion hebben gedaan. Als soldaat van de Horde quest je in Zandalar, en als aanhanger van de Alliance in Kul Tiras (wat misschien wel bekend in de oren klinkt van de Lore liefhebbers). Leuk detail: beide factions hebben ook quests lines in enemy territory, wat resulteert in menig PvP experience tijdens het questen.

Met de komst van Battle for Azeroth maken we ook kennis met allied races. Zoals je je misschien wel kan voorstellen, kan je in tijden van war niet genoeg allies hebben. Daarom zoeken beide factions hulp en maken we in deze expansion kennis met een aantal nieuwe speelbare races, zoals: Nightbourne, Void Elf, Kul Tiras Human, Lightforged Dranaei, Dark Iron Dwarf en een aantal andere. Echter zie ik deze races persoonlijk meer als een soort tribes in plaats van volledig nieuwe races omdat ze vrij dicht tegen de bestaande races aanliggen.

Het eindoordeel van Beau Veeninga

Na alle fel, doom en helfire uit Legion en Warlords of Draenor is deze expansion best een verademing. Beide nieuwe gebieden voor zowel de Horde als de Alliance zien er weer geweldig uit, voelen fris aan en spelen heerlijk weg. Wat ik bij Legion voelde, heb ik nu weer: het gevoel dat Blizzard meer tijd steekt in het RPG-aspect van de game. Je wordt aan de hand meegenomen in de lore, en de storyline is nog meeslepender dan voorheen. In combinatie met de schitterende cutscenes en cinematics die ze weer hebben geïntegreerd in de storyline ben ik tot zo ver weer heel erg te spreken over de expansion. Natuurlijk betekent de komst van Battle for Azeroth niet dat het een hele nieuwe game is. Naast de toevoegingen en veranderingen die deze expansion met zich mee brengen, blijft de het de vertrouwde World of Warcraft experience die we kennen; ijzersterke gameplay en geweldige lore. Ik ben heel benieuwd wat de rest van deze expansion te bieden heeft.

    Uitmuntend
  • Spannende lore
  • Nieuw gear systeem
  • Nieuwe encounters
  • Allied Races zijn leuk, maar…
  • … er had meer in gezeten

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Warcraft: The Battle for Azeroth

Ontwikkelaar:

Blizzard Entertainment

Uitgever:

Blizzard Entertainment

Release:

14 augustus 2018

Pc

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord