Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Blasphemous

  • Ontwikkelaar The Game Kitchen
  • Eerste releasedatum 10 september 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Actie , Indie , Metroidvania
  • Gameliner score -

All I want for Christmas: Bram met Blasphemous

Als je denkt dat iedereen tijdens de kerstdagen graag samenkomt om gemoedelijk te genieten van heerlijk eten en drinken, dan heb je het mis! Als het aan Bram ligt dan trapt hij alle lichtjes in de kerstboom aan gort en moet de kerstverlichting in de winkelstraten het ontgelden. Bram verruilt die gezellige kerstsfeer maar wat graag in voor de duisternis van Souls-achtige games. Daarom schreeuwt Bram "All I want for Christmas is Blasphemous" uit.

Duister in het duister

Het zijn uitstekende tijden geweest voor de Souls fans onder ons. Sekiro neemt tijdens The Game Awards de Game of the Year mee naar huis en de toekomst ziet er rooskleurig uit met de aankondiging van Elden Ring. Zelfs de net niet Souls games zoals The Surge 2 blijken uitstekend ontvangen te worden. Maar goed, een game die ik dit jaar nog niet hebben kunnen uitproberen is Blasphemous en goddamn wat wil ik die game toch snel aan de tand voelen.

Waarom vermeld ik de Souls series bij deze game? Het is toch een heel ander genre? Het is een actie platformer, maar heeft erg veel weg van de Dark Souls-serie. Zo is het verhaal en de wereld waar je in speelt ontzettend duister, heeft het te gekke eindbazen en is de combat heerlijk vies. Ondanks de deprimerende wereld, zou ik een hele gezellige kerst beleven met dit potentiële juweeltje. Maar goed dat kan nog wel even duren, aangezien Xbox Game Pass mij net even teveel games voorschotelt. Hopelijk kom ik echter snel toe aan deze brute Soulslike platformer.

onbekend

Wat verwerk jij in de kersthitjes? Is het toch de zwoele Mariah Carey of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat het weten! Wie weet pikt iemand het na al die hints wel op.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?