All I want for Christmas: Philip met Shadow of the Tomb Raider

Geplaatst:

De Kerstman is niet vies van wat acrobatische capriolen. Terwijl de roodgemutste man van dak naar dak hopt, zit ook Philip in zijn freerun-vibe. Niet fysiek, maar digitaal. Philip kan namelijk niet wachten om aan de slag te gaan met Shadow of the Tomb Raider. De Tomb Raider-reboot was dit jaar toe aan diens laatste deel in de trilogie en hoewel de serie momenteel afgesloten is, is Lara klaarblijkelijk onsterfelijk. Reden genoeg voor onze Philip om continu All I Want for Christmas is Shadow of the Tomb Raider te zingen!

Shadow of the Tomb Raider

Naast de verplichte activiteiten tijdens de feestdagen is er ook tijd voor ontspanning. Na alle voorbereidingen en familiedrukte is het tijd om even een andere wereld te betreden. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden met de vele toptitels die dit jaar zijn uitgekomen voor de PlayStation 4 zoals God of War, Spider-Man, Assassin's Creed Odyssey en Far Cry 5. Shadow of the Tomb Raider, het derde deel in de reboot-serie, hoort ook bij deze opsomming en is afgelopen september uitgekomen. Helaas heb ik nog niet de tijd gehad en het budget om al deze games te spelen (ook de schuld van Persona 5), maar na het spelen van Tomb Raider en Rise of the Tomb Raider ben ik zeer benieuwd naar het laatste deel in de trilogie.

In welke Indiana Jones-achtige setting komen we dit keer terecht? Wordt het weer een onmogelijke legende waarvoor je een grote fantasie nodig hebt? Dat lijkt wel goed te zitten, want uit de trailers maak ik op dat Lara, tegen beter weten in, op zoek gaat naar een legendarische dolk in Mexico. Door het pakken van de dolk start Lara “The Cleansing", een Apocalypsverhaal van de Maya’s, dat uiteindelijk zorgt voor een permanente zonsverduistering. Dit leidt haar naar een avontuur in de Peruviaanse jungle en de verloren stad Paititi. Helaas voor Lara is Trinity ook op zoek naar de dolk en zorgen ze weer voor de nodige problemen. Gelukkig kun je ze uitschakelen met een aantal gruwelijke stealth-acties en je vertrouwde arsenaal. Daarbij ben ik zeer benieuwd naar de uitdagende tombes met ingewikkelde puzzels. Nu maar hopen dat de Kerstman luistert en dat ik Lara’s derde avontuur onder de boom vind.

onbekend

Wat verwerk jij in de kersthitjes? Is het toch de zwoele Mariah Carey of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat het weten! Wie weet pikt iemand het na al die hints wel op.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Shadow of the Tomb Raider

Series

Tomb Raider

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

14 september 2018

Ontwikkelaar

Eidos Montreal

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord