All I want for Christmas: Phillip met Sekiro: Shadows Die Twice

Geplaatst:

Waar menigeen het zichzelf tijdens Kerstmis gemakkelijk maakt door lekker bij familie te gaan zitten schransen, zoekt Philip liever de uitdaging op. Niet in het bereiden van een heerlijk kerstdiner voor zichzelf, maar in het spelen van een game waarbij je goed tegen je verlies moet kunnen. Het is niet zozeer de vraag dat je doodgaat in die game, maar vooral hoe vaak. Dark Souls slaat hij even over, maar All Phillip wants for Christmas is Sekiro: Shadows Die Twice.

Philip met Sekiro: Shadows Die Twice

Elk jaar is er wel een game die ik gemist heb en deze toch heel graag wil spelen. Gelukkig mag ik redelijk vaak een game reviewen en daarom mis ik de laatste jaren steeds minder, maar er is altijd eentje die ertussendoor glipt. Na de lovende woorden van Peter in zijn review en door de industrie verkozen tot Game of the Year is Sekiro: Shadows Die Twice de grote game die ik dit jaar heb gemist. From Software staat bekend om zijn beruchte Dark Souls-games die je genadeloos afstraffen en zeer moeilijk kunnen zijn. Daarnaast hebben ze ook Bloodborne ontwikkeld die vergelijkbaar moeilijk blijkt te zijn. Dus volgens sommigen een verschrikking, volgens anderen zeer uitdagend en van hoge kwaliteit. Dat maakt mij zeer nieuwsgierig naar hun meest recente game.

De Dark Souls-games heb ik nooit gespeeld en Bloodborne staat klaar om gestart te worden, maar die moet ik nog proberen. Misschien gaat het enorm tegenvallen, maar ik houd wel van een uitdaging. Sekiro: Shadows Die Twice biedt dit, maar schijnt wel rechtvaardig te zijn ondanks de soms bijna onmogelijke vijanden. Natuurlijk is het altijd fijn om als een samoerai het Japan uit de Sengoku-tijd te verkennen en te bevrijden van al het kwaad dat daar leeft. Ook de mogelijkheid om met stealth je vijanden uit te schakelen en de uitdagende boss battles waar een verkeerde beweging het einde kan betekenen, zijn twee factoren die de game zeer aanlokkelijk maken. Natuurlijk moet ik nog wel de tijd vinden, want ik heb nog een backlog van een aantal games. Ook wil je soms gewoon een dagje trophies jagen en laten we niet vergeten dat 2020 er ook zeer veelbelovend uitziet met onder andere Final Fantasy VII Remake, Persona 5 Royal, The Last of Us Part 2 en Nioh 2. En dat zijn maar een paar van de games die gaan uitkomen in de eerste vijf maanden van het nieuwe jaar. Houd Gameliner in de gaten, want ook volgend jaar brengen we weer nieuws, artikelen en reviews.

Wat verwerk jij in de kersthitjes? Is het toch de zwoele Mariah Carey of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat het weten! Wie weet pikt iemand het na al die hints wel op.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sekiro: Shadows Die Twice

Series

-

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

22 maart 2019

Ontwikkelaar

FromSoftware

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord