Alles over: Need for Speed Unbound

Geplaatst:

Het is nog nooit voorgekomen dat een Need for Speed-game zo snel na een onthulling komt te verschijnen. Op het internet is er verdomd weinig te vinden over Need for Speed Unbound. Vreemd, de game verschijnt namelijk al met een paar dagen! Heb jij geen idee wat je kunt verwachten van deze game? Geen zorgen, op Gameliner lees je namelijk Alles Over Need for Speed Unbound!

Alles over Need for Speed Unbound1

Need for Speed Unbound; een unieke stijl

Wat direct opvalt bij het checken van de Need for Speed Unbound trailers, is de unieke stijl die de game kent. Alhoewel de wagens nog altijd realistisch zijn vormgegeven, verschijnen er veel cartooneske fratsen, genaamd “Tags”, omheen. Zo zie je vleugels verschijnen wanneer je een ramp pakt en kennen de NPC’s een Cell Shaded ontwerp. Unbound brengt de Need for Street-franchise terug naar de straat. Veel gamers denken met veel nostalgie terug aan Need for Speed Underground en Unbound lijkt daar maar gretig gebruik van te maken.

Terug naar de straat betekent natuurlijk ook dat je veel opties krijgt om wagens helemaal eigen te maken. De game gaat een uitgebreide garage bevatten waarin je wagen kunt tunen naar eigen inzicht en waar je de nodige visuele aanpassingen kunt doorvoeren. In de eerste trailers zien we prominent rapper A$ap Rocky naar voren komen. De Amerikaanse artiest lijkt een grote rol te krijgen als NPC en voorziet de game tevens van de nodige tracks.

Alles over Need for Speed Unbound2

Variatie in de omgeving en op de weg

Op de website van Need for Speed Unbound kunnen we alvast gluren naar de kaart van Lakeshore City. Deze virtuele metropool is een racersparadijs en de straten zijn dan ook ontworpen om de meest uitbundige wedstrijden op te organiseren. Variatie lijkt in Lakeshore City het sleutelwoord te zijn. Er zijn namelijk mooie bergweggetjes, nauwe straatjes in de drukke stad, een steengroeve en strandgebied te bekennen.

Deelname aan deze races levert flink wat cash op, maar als je de pot echt lekker wil spekken, dan ga je een weddenschap aan. Dit komt natuurlijk niet zonder risico, aangezien je de inzet ook kunt verliezen. Nieuw is de Takeover-modus, waarin je wagens en geld kunt verdienen. Hier race je echter niet tegen fysieke tegenstanders, maar juist tegen een leaderboard. Overigens ben je niet rechttoe-rechtaan aan het racen. Je dient namelijk te driften en speciale opdrachten te voltooien die voornamelijk draaien om zoveel mogelijk chaos (a la Burnout) te veroorzaken. Een illegale race is echter niet compleet zonder zwaailichten en de politie is dan natuurlijk ook weer van de partij. Oom agent kent verschillende niveaus en zit natuurlijk achter het stuur van de dikste wagens om jou eens even lekker te dwarsbomen. Je bent dus regelmatig op de vlucht en dient de politie af te schudden voordat je je kunt verschuilen in één van de safehouses.

Alles over Need for Speed Unbound3

Need for Speed Unbound: Palace Edition, pre-order bonus en early access

Need for Speed Unbound komt in twee vormen op de markt. Je hebt natuurlijk de standaard editie, maar de echte fan gaat voor de Need for Speed Unbound: Palace Edition. Deze speciale editie verschaft spelers bij aanschaf drie dagen voor de release een early access van tien uur! Daarnaast bevatten de per-order van de reguliere en Palace editie een speciale pre-order “Tag”, een nummerplaat, wat artwork en $150.000 saldo in de multiplayer.

Met bovenstaande stopt het echter niet in het geval van de Palace Edition. Je krijgt namelijk in de speciale editie ook toegang tot vier custom wagens, effecten, decals, een pose en flink wat kleding om je personage mee uit te dossen. De vier custom wagens zijn de Mercedes-AMG GT Black Series uit 2020, Volkswagen Mk1 Golf GTI uit 1976, BMW E30 M3 uit 1988 en Mercedes-AMG g63 uit 2017.

Alles over Need for Speed Unbound5

Need for Speed Unbound releasedatum en platforms

Zoals ik in de introductie heb aangegeven, is het nog nooit voorgekomen dat een Need for Speed-game zo snel beschikbaar is na de aankondiging. Waar de game nog op 6 oktober werd aangekondigd, verschijnt Need for Speed Unbound al op 2 december 2022. Precies, de game verschijnt al over een week tijd! NFS Unbound wordt uitgegeven door Electronic Arts en is momenteel in ontwikkeling bij developer Criterion. Een bekende naam in de industrie, Criterion heeft namelijk eerder gewerkt aan Need for Speed: Hot Pursuit (2010) en Need for Speed: Most Wanted (2012). Waar we Critereon echter daadwerkelijk van kennen is de uitstekende Burnout-franchise. Met de benodigde papieren zit het dus wel snor.

Opvallend is dat Need for Speed Unbound enkel voor de Xbox Series X|S, PlayStation 5 en pc verschijnt. Juist, de game kent geen release op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Dit is dan ook de eerste Need for Speed die puur voor de Next-Gen is ontwikkeld.

Alles over Need for Speed Unbound4

Zo, nu weet jij ook alles over Need for Speed Unbound! Ga jij de game in huis halen? Laat het weten in de reacties!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Need for Speed Unbound

Series

Need for Speed

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2 december 2022

Ontwikkelaar

Criterion Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord