Detective Pikachu Returns

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 6 oktober 2023
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Puzzel
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Detective Pikachu Returns

Dag, beste lezer. Laat me je een beeldend verhaal vertellen over een koude, mistige oktoberdag waarop de straten van Nederland werden bedekt door een vochtige neveldeken. In deze veilige, maar onheilspellende deken was een mysterieus en zacht geluid te horen dat Nederland in zijn greep hield. Het land leek zachtjes te fluisteren over de terugkeer van een mysterieuze detective en wachtte met smart op zijn komst. Hoewel er nog veel onbekend was over de identiteit van deze persoon, bestond er één groep die de exacte details van dit mysterie al had ontvangen: de gamende bevolking. Zij hadden al vernomen dat Detective Pikachu in oktober zou terugkeren om het geheimzinnige raadsel rondom de vermissing van Harry Goodman te ontrafelen. Terwijl ik mijn fictieve pijp aanstak en de witte rookkringen opstegen, wist ik dat ik het op me moest nemen om alle ingezeten van ons kikkerlandje te informeren over dit nieuwe avontuur, om zo de onzekerheid binnen de bevolking tot een einde te brengen. En zo, beste lezer, begint ons vertelsel rondom alles wat je moet weten over Detective Pikachu Returns.

Detective PIkachu Switch

Wat is Detective Pikachu Returns?

Laten we voor nu even de Sherlock Holmes-schrijfstijl achterwege laten en ons focussen op het bovenstaande vraagstuk. Heel simpel gezegd is Detective Pikachu Returns een avonturengame die draait om het oplossen van mysteries. Dit soort mysteries kunnen variëren van een gestolen kettinkje tot mogelijke corruptie en zelfs het potentiële bestaan en gebruik van een gevaarlijke drug. Maar geen zorgen: het wordt allemaal op een kindvriendelijke manier verteld. Je kunt de game het beste zien als een soort Sherlock Holmes-avontuur voor beginnende detectives.

Je speelt als de student Tim Goodman, een jongen die in zijn zoektocht naar zijn vermiste vader wordt bijgestaan door de schattige Detective Pikachu. Deze koffieverslaafde opsporingspartner heeft naast de drinkgewoonten van een vijftigjarige in een midlifecrisis ook de stem van een man die in zijn leven te veel gezien heeft. Tim is gek genoeg de enige persoon die deze koffieleut daadwerkelijk kan verstaan. Deze gave leidt ertoe dat de twee een iconisch duo vormen waarin Tim zich focust op de communicatie met mensen en Pikachu de Pokémon in Ryme City de oren van het hoofd vraagt.

Is Detective Pikachu Returns een vervolg?

Detective Pikachu Returns is een vervolg op de Detective Pikachu-game die in 2018 op de Nintendo 3DS verscheen. In dit nieuwe deel wordt het centrale en voorheen onopgeloste verhaal rondom de vermissing van Harry Goodman voortgezet. Natuurlijk zijn er in het vorige deel al vele mysteries opgelost door het dynamische duo, maar om Detective Pikachu Returns te spelen, hoef je het eerste deel niet ervaren te hebben.

Voor terugkerende spelers zijn er gelukkig nog wel genoeg leuke dingen om te ontdekken. Het speurwerk is nog niet voltooid, en dat betekent dat het verhaal ditmaal misschien eindelijk een conclusie gaat krijgen. Ook zijn er wat bekende gezichten te herkennen in de eerder vrijgegeven gameplay van Detective Pikachu Returns, zoals de Hi-Hat Café-eigenaar Pablo en zijn vrolijke Ludicolo-partner. Ook politieluitenant Brad McMasters is te zien in de vrijgegeven beelden.

Detective Pikachu Returns Switch

Wat is het verhaal van Detective Pikachu Returns en is dit vergelijkbaar met de film?

Het verhaal van Detective Pikachu is in grote lijnen vergelijkbaar met de Detective Pikachu-film uit 2019, maar heeft een ander verloop. In de eerste game zagen we hoe Tim en Detective Pikachu elkaar ontmoetten en een duo vormden. Daar kwamen ze erachter dat Tims vader en Pikachu’s menselijke partner, Harry Goodman, is verdwenen. Ze volgden aanwijzingen naar een laboratorium waar ze een mysterieuze drug genaamd ‘R’ ontdekten die ervoor kan zorgen dat makke Pokémon zich als een bezetene gaan gedragen. Deze drug bleek afkomstig te zijn van het DNA van de legendarische Mewtwo. Dit verhaal stond tijdens het grootste deel van de eerste game centraal.

In de game uit 2018 wisten Tim en Detective Pikachu uiteindelijk de echte dader achter de drug te ontmaskeren en zijn kwade plannen stop te zetten. Na de eerste game komt de speler er echter nooit achter wat er nu met Tims vader gebeurd is – in tegenstelling tot de Detective Pikachu-film, die wel met een echte conclusie eindigde. Ook zijn de mysteries in het eerste deel heel anders dan wat de kijkers van de film gewend zijn. Als je de film hebt gezien, betekent dat dus niet dat je gelijk het hele verhaal van Detective Pikachu Returns al kent. De game heeft genoeg verrassingen in petto.

Detective PIkachu Returns film

Wat is de gameplay van Detective Pikachu Returns?

In Detective Pikachu Returns ben je voornamelijk bezig met het oplossen van mysteries. Je interviewt veel mensen en Pokémon om meer informatie te verkrijgen over andere personen en gebeurtenissen, die je vervolgens weer kunt gebruiken in je detectivewerk. Dat betekent dus dat je tijdens het spelen van de game ook veel moet lezen.

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Sommige zakmonstertjes kunnen je een helpende hand bieden bij het speuren naar aanwijzingen. Zo is de puppy-achtige Growlithe in staat om geursporen te volgen, kun je met de brute kracht van Galarian Darmanitan rotsen breken en laat de elektrische Pokémon Luxray je door muren heen kijken. Uiteindelijk gebruik je alle verkregen informatie en aanwijzingen om de mysteries op te lossen en zo een stapje dichter bij het vinden van Tims vader te komen.

Is Detective Pikachu Returns geschikt voor kinderen?

Ondanks dat je bij een detectivegame vaak aan een volwassen doelgroep denkt, is Detective Pikachu Returns voornamelijk gericht op een jonge doelgroep. De game heeft een PEGI 7-leeftijdsclassificatie, dus de gemiddelde scholier in groep drie of hoger zal geen nachtmerries meer krijgen van de game. Misdaad speelt een rol in het avontuur, maar het blijft meestal bij een knipoog naar echte situaties. Gezien de lage moeilijkheidsgraad en de simplistische gameplay van de originele game, is het aannemelijk dat het vervolg ook goed speelbaar voor jongere doelgroepen gaat zijn.

Overigens is het wel goed om te benoemen dat Detective Pikachu Returns niet over een Nederlandse vertaling beschikt. De stemmen zijn alleen maar beschikbaar in het Engels of Japans. De schermteksten bieden iets meer opties, maar kunnen ook alleen maar in het Japans, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Koreaans of Chinees worden afgebeeld. Mochten jij of je kinderen deze talen niet goed spreken, dan kun je deze game beter laten liggen. Er ligt een grote focus op het verhaal in de game, dus het kunnen begrijpen van de schermteksten is van groot belang om van de game te genieten.

Kan mijn kind Detective Pikachu Returns spelen

Hoeveel kost Detective Pikachu Returns?

Detective Pikachu Returns gaat over de toonbank voor €49,99 en is zowel digitaal als op een fysiek kaartje beschikbaar. Er worden geen speciale edities van de game uitgebracht, dus Nintendo zal nooit meer dan de adviesprijs voor de game vragen. Bij sommige winkels is de fysieke versie van de game voor iets minder dan de adviesprijs te verkrijgen, maar gezien het hier om een Nintendo-game gaat, is de kans groot dat de game door de jaren heen zijn waarde behoudt.

Wanneer komt Detective Pikachu Returns uit en op welk platform verschijnt de game?

De releasedatum van Detective Pikachu Returns is op 6 oktober 2023. De game komt dan te verschijnen op de Nintendo Switch en is speelbaar op alle modellen van de populaire console, waaronder de Nintendo Switch Lite. Het is niet aannemelijk dat Detective Pikachu Returns ooit naar andere niet-Nintendo platformen komt, dus als je de game wilt spelen, heb je echt een Nintendo Switch nodig.

Detective Pikachu Returns prijs

Zo, dat beëindigt het volledige dossier rondom Detective Pikachu Returns. Het gefluister in de straten van ons kikkerlandje lijkt te suggereren dat het verhaal van de oorspronkelijke game na vijf jaar eindelijk een waardige conclusie gaat krijgen. Ben jij benieuwd naar of de game een aanschaf waard is? Hou dan zeker rond de release van de game Gameliner in de gaten voor onze review.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?