One Piece Odyssey

  • Ontwikkelaar ILCA
  • Eerste releasedatum 13 januari 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre JRPG
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: One Piece Odyssey

Dit jaar viert One Piece zijn vijfentwintigste verjaardag en om dit te vieren wordt One Piece Odyssey uitgebracht. Monkey D. Luffy beleeft al jaren avonturen op de Grand Line met zijn vreemde doch interessante crew. Luffy wil de piratenkoning worden en doet zijn best om zijn reputatie te vergroten. De game valt buiten de canon en biedt een alleenstaand avontuur. Toch zijn er nog een paar dingen niet helemaal helder. Speelt de game alleen op het eiland af, waaruit bestaat de gameplay, wanneer komt de game uit en welke editie moet ik halen? Op al deze vragen en meer kun je antwoord vinden in deze Alles wat je moet weten over One Piece Odyssey.

Wat is One Piece Odyssey precies?

One Piece Odyssey is een singleplayer JRPG gebaseerd op de populaire manga en anime One Piece. Door een storm wordt hun schip, The Thousand Sunny, zwaar gehavend en belanden kapitein Luffy D. Monkey en zijn bemanningsleden op het eiland Waford. Zijn bemanningsleden zijn verspreid over het eiland en Luffy moet ze zien te vinden om het schip te maken en hun reis weer te vervolgens. Tijdens de zoektocht komen Luffy en zijn vrienden mysterieuze dungeons en bijzondere natuurverschijnsels tegen die ze kunnen onderzoeken. Ook zijn er op het eiland zeer sterke vijanden te vinden die de Straw Hat Pirates zullen uitdagen. Daarnaast ontmoeten ze twee menselijke bewoners van het eiland, Adio en Lim, die ongetwijfeld voor nieuwe avonturen zullen zorgen. Het verhaal valt buiten de canon van One Piece, maar is wel geschreven door Eiichiro Oda, de auteur van One Piece, en bevat nieuwe personages en nieuwe monster designs.

Wat moet je doen in One Piece Odyssey?

In One Piece Odyssey verken je het eiland om je teamgenoten te redden. Tijdens deze onderneming kom je dungeons, ruïnes en nog onbekende monsters tegen. Als je een teamgenoot hebt gevonden, kun je meteen met ze spelen en tijdens het spelen kun je altijd wisselen met Swap Leader. Elk teamlid heeft zijn eigen speciale field action dat helpt bij het verkennen van het eiland en het vinden van alle items. Zo kun je met Luffy’s Gum Gum Slingshot hogere plaatsen bereiken of met Zoro verschillende obstakels vernietigen met zijn zwaard. Ondertussen neem je het op tegen de vijanden die je tegenkomt. De gevechten zijn turn-based zoals we kennen van de meeste JRPG’s, maar ieder teamlid neemt het op tegen zijn eigen vijanden. Als ze deze verslagen hebben, kunnen ze hun teamgenoten bijstaan. Hierdoor doen de gevechten denken aan de gevechten uit de serie waar ieder lid van de crew zijn eigen boontjes kan doppen. In tegenstelling met andere JRPG’s waar je met je hele team tegelijk een vijand of groepje vijanden aanvalt. De game bevat ook memories die verwijzen naar belangrijke arcs uit het verleden waardoor je de geschiedenis opnieuw kunt beleven en hiermee kun je ook nieuwe vaardigheden vrijspelen.

One Piece Odyssey2

Kun je met alle Straw Hat Pirates spelen?

In One Piece Odyssey kun je met bijna ieder lid van de crew spelen. Zo kun je door gebruik te maken van Swap Leader met Luffy, Zoro, Nami, Sanji, Usopp, Chopper, Robin, Franky en Brook spelen. Ook tijdens de gevechten moet je vaak wisselen. Soms richt je namelijk met de vechtstijl van je personage weinig tot geen schade aan of is het handiger om met het ene personage eerst de vijanden uit te schakelen, zodat je je teamgenoot kunt helpen. Het enige bemanningslid waarmee je niet kunt spelen is Jinbe. Hij is pas in 2020 toegetreden tot de Straw Hat Pirates en de ontwikkeling van One Piece Odyssey is in 2019 begonnen. Dit zou de reden voor zijn afwezigheid kunnen zijn, maar het is ook mogelijk dat ze hem voor de DLC bewaren.

Welke One Piece Odyssey-editie moet je kiezen?

One Piece Odyssey wordt uitgebracht in drie verschillende versies. Als je de game pre-ordert dan ontvang je tien Energy Apples (HP), tien Excite Apples (TP), drie Golden Jellies (revive) en een Traveling Outfit Set waarmee je Luffy, Zoro, Nami, Sanji, Usopp, Chopper en Robin een kostuum kunt geven die verwijzen naar eerdere Arcs. De Standard Edition kost 59.99 euro en biedt alleen de game zonder enige extra’s met uitzondering van de pre-order bonus. Voor de Digital Deluxe Edition moet je 84,99 euro neertellen, maar hiervoor krijg je de main game plus de pre-order bonussen en de Adventure Expansion Pack, honderdduizend extra Berries en de Sniper King Outfit Set. De Collectors Edition is voor de echte fans en kost tussen de 149,99 en 179,99 euro (hangt af van waar je hem aanschaft). Deze versie bevat al het voorgaande, maar wordt nog uitgebreid met een 23x21cm figurine van Luffy en Lim, een exclusieve steelbook case, een set van drie exclusieve postcards en een grote Collector’s Box om het allemaal in te bewaren.

Op welke platforms wordt One Piece Odyssey uitgebracht?

Fans van One Piece hoeven zich geen zorgen te maken, want de game komt naar de PlayStation 4, PlayStation 5, pc en de Xbox Series X/S. Er is geen sprake van exclusiviteit dus iedereen kan genieten van de avonturen van Luffy en zijn bemanningsleden. Alleen voor de fans van One Piece die een Nintendo Switch bezitten is er slecht nieuws, want er staat op dit moment geen versie gepland.

Wanneer komt One Piece Odyssey uit?

Rudy kon tijdens gamescom al van One Piece Odyssey gameplay proeven. Een paar maanden later werd de releasedatum van One Piece Odyssey bekendgemaakt en hierdoor weten we dat wij op 12 januari 2023 Luffy’s avontuur op de pc kunnen ervaren. Een dag later op 13 januari komt de game naar de PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Vanaf 10 januari kun je alvast de demo downloaden om een eerste indruk van de game te krijgen.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?