Nieuws
Farming Simulator 25 nu al succesvolste deel in de franchise
19 november 2024Farming Simulator 25 is nu al het meest succesvolle deel in de franchise, met meer dan twee miljoen verkochte exemplaren in de eerste week van release!
Farming Simulator 25 is verschenen en daardoor kun jij de boer uithangen in Noord-Amerika, Azië en Centraal-Europa. De franchise staat niet bekend om de uitgebreide tutorials, waardoor je veel zelf moet uitvogelen. Om je alvast een handje op weg te helpen, heb ik enkele beginnerstips op een rijtje gezet. Ze helpen je om een goede start te maken en beantwoorden een aantal vragen waar ik zelf ook mee worstelde.
Voordat je begint aan Farming Simulator 25 moet je eerst aangeven of je een beginner bent en met hoeveel geld je wilt starten. Ik raad aan om te gaan voor vijfhonderdduizend euro. Dit zit namelijk in het midden, want je kunt ook gaan voor zevenhonderdvijftigduizend of een miljoen euro. Met vijfhonderdduizend euro kun je per direct een extra tractor kopen en de machines om onkruid te verwijderen. Daarnaast kun je een fabriek naar keuze kopen, zodat je je eerste productielijn hebt vrijgespeeld. Je kunt natuurlijk ook direct enkele groentekassen neerzetten en een watertank. Je bent dus absoluut niet rijk, want er valt nog ontzettend veel te kopen. Het zorgt er echter wel voor dat je al bepaalde handelingen kunt uitvoeren en daardoor meer afwisseling hebt.
Farming Simulator 25 kent drie verschillende mappen die vooral verschillen qua landschap en velden. Als jij graag wilt spelen op de Aziatische map dan moet je dat zeker doen. De Noord-Amerikaanse map Riverbend Springs heeft de velden verspreid over de map liggen en kent daarbij velden van verschillende groottes. Je moet dus veel rondrijden en door de rivier zul je toch echt naar de bruggen moeten rijden. Dit is toch mijn favoriete map vanwege de variatie en doordat je snel en eenvoudig water bij de rivier kunt halen. De Centraal-Europese map Zielonka heeft dan weer weinig water. Je hebt op deze map veel kleine en rechte velden, wat ideaal is als je wat meer moeite hebt met sturen. Voor beginners is dat zeker aan te raden, maar deze map mist wel een beetje de aantrekkingskracht. De Aziatische map Hutan Pantai is een stukje lastiger, want er zijn veel nauwe wegen met veel bochten. Het voordeel is wel dat de velden erg groot zijn en midden op de map liggen. Dit zorgt ervoor dat je niet veel hoeft rond te rijden en de velden zijn ideaal voor het planten van rijst. Deze map is trouwens ook erg mooi en je kunt een tempel bouwen.
Als je net de boerderij van je grootvader hebt overgenomen dan heb je enkele machines, voertuigen en wat velden tot je beschikking. Het planten van haver, graan, gerst en koolzaad worden gezien als de gewassen waar je mee begint om geld te verdienen. Vooral koolzaad levert veel geld op. Als jij graag aan de bak wilt met veeteelt, bosbouw of juist fabrieken wilt kopen om productielijnen vrij te spelen, dan is het handig om zo snel mogelijk een plan te hebben. Je zult namelijk flink wat geld moeten sparen om een fabriek te kopen en ook de machines en voertuigen zijn niet goedkoop. Het is dan niet handig dat jij in een opwelling een zaaier voor aardappelen koopt, terwijl je juist op groentes als wortelen wilt focussen. Of dat je alvast een laadbak koopt, terwijl het beter is om eerst de juiste spullen te kopen om de gewassen te planten. Het klinkt logisch, maar het zou niet de eerste keer zijn dat ik weer een verkeerde beslissing nam met het kopen van machines. Wil je eerst bepaalde gewassen uitproberen? Kijk dan vooral naar de contracten, zodat je weet wat je kunt verwachten.
Als je aangeeft dat je een beginnende boer bent dan krijg je van je grootvader direct een pallet vol met zaden. Wanneer je echter zaden voor nieuwe gewassen wilt kopen dan verschijnt er een pallet met een doos bij de winkel. Je zult deze dus moeten ophalen. Dit kun je doen door voor 1704 euro een Palletvork te kopen met daarbij de Schaffer 23E voor 57,000 euro. Om meerdere pallets te vervoeren kun je de Krone Profi Liner kopen voor 29,500 euro. Het nadeel hiervan is dat je een truck nodig hebt om het te vervoeren en de pallets met een vorklift moet inladen. Vergeet trouwens niet om alle pallets vast te binden, voordat je gaat rijden. Het is mogelijk om onkruidverdelger en andere spullen op een pallet te kopen, zodat je ze op dezelfde manier kunt vervoeren. Aangezien je velden in Riverbend Springs vlak bij de winkel liggen, vervoerde ik gewoon een pallet per keer met de Schaffer 23E.
Farming Simulator biedt dankzij de seizoenen een realistische ervaring, maar daar zit je niet aan vast. Als jij juist een rustgevende ervaring wilt dan zijn er enkele instellingen die je kunt aanpassen. Zo heb je meer vrijheid met het planten van gewassen en hoef je niet bang te zijn voor sneeuw en tornado's.
Het duurt een aantal maanden voordat gewassen in Farming Simulator 25 volgroeid zijn en je ze kunt oogsten. Als je kijkt naar de gewassen waar je vaak mee begint dan zie je dat koolzaad elf maanden duurt en graan tien maanden. Op haver en gerst moet je dan weer vier en negen maanden wachten. Aangezien je in het begin enkele velden hebt, zul je dus de tijd moeten doden. Je kunt ervoor kiezen om gewoon direct naar bed te gaan en een dag, en zo een maand, over te slaan. De beste manier van geld verdienen is echter om naar het menu te navigeren en daar contracten te accepteren. Je kunt ervoor kiezen om gras te maaien, gewassen te oogsten, te ploegen, onkruid weg te halen en bomen om te zagen. De contracten moeten binnen een aantal uren worden voltooid, dus let daar op, want anders moet je juist geld betalen. Als je niet de juiste machines en voertuigen hebt, dan kun je deze lenen. Je moet er dus voor zorgen dat je nog wat geld overhoudt, want anders heeft het geen nut. Ik zou aan raden om gewoon de contracten te voltooien die jij leuk vindt om te doen. Daarnaast zijn contracten de ideale manier om uit te vogelen wat je per gewas nodig hebt aan machines en om te achterhalen op welke gewassen jij de focus wilt leggen.
Het oogsten van je gewassen en ze dan direct verkopen is natuurlijk de snelste manier om geld te verdienen, maar dit zorgt niet voor de meeste winst. De economie in Farming Simulator 25 is dynamisch, waardoor de prijzen van gewassen veranderen per maand. Het is daardoor verstandig om eerst naar de prijs te kijken en dan pas alles te verkopen. In december is er veel vraag naar koolzaad waardoor de bedrijven veel meer betalen. Voor gerst en haver is dit dan weer in januari. Hetzelfde geldt voor de producten die je kunt maken bij de fabrieken. Ben je dus al bezig met bijvoorbeeld olie, houten planken of meel dan kun je bij het desbetreffende fabriek aangeven dat ze het product moeten opslaan. Voor het bedrijf verschijnen dan pallets met de producten, die je vervolgens kunt vervoeren als de juiste maand is aangebroken.
Als je aan de slag wilt met een groentekas of de veedieren dan heb je ontzettend veel water nodig. Er zijn twee manieren om water te halen, maar de goedkoopste is toch echt om zelf naar een rivier te rijden. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is de 550 of 1600 watertank. De eerste kan twee liter water opslaan en kost 5850 euro, terwijl de laatste ruimte heeft voor zes liter en 17.000 euro kost. Deze koppel je vervolgens aan een tractor en dan kun je direct naar de dichtstbijzijnde rivier of plas rijden. Het is de bedoeling dat je bij de rivier achteruit rijdt, zodat de watertank in het water belandt. Vervolgens druk je op de knop die verschijnt en wordt de watertank gevuld. Daarna rij je terug naar je boerderij om het direct naar je groentekas of de veedieren te brengen. Een andere manier is om op je boerderij naar het constructiemenu te gaan en daar onder containers een watertank te selecteren en te bouwen. Deze kosten rond de vijftienhonderd en drieduizend euro. Wanneer je besluit om hier je water vandaan te halen dan betaal je per liter een specifiek bedrag. Op de map zijn ook enkele watertanks te vinden waar je het water kunt laten vullen. Het scheelt echter reistijd als je zelf een watertank op je land neerzet.
Je grootvader leert je weliswaar hoe je gewassen moet zaaien en oogsten, maar erg behulpzaam is hij voor de rest niet. Als je dus meer wilt weten over bosbouw en veeteelt dan is het beter om de desbetreffende NPC op te zoeken. Naast een kleine introductie kun je vragen hoe je zelf aan de slag kunt met de veedieren of het omhakken van hout. De NPC vertelt je dan stap voor stap welke machines en voertuigen je moet kopen. Met daarbij nog extra tips over wat je precies moet doen.
Het heeft even geduurd voordat ik erachter kwam, maar Farming Simulator 25 heeft collectibles die je moet verzamelen. Voor elk object dat je vindt krijg je tienduizend euro, waardoor je al snel tweehonderdvijftigduizend kunt oprapen. Elke map heeft echter zijn eigen collectibles, maar je zult er minimaal vijfentwintig moeten vinden. Op de Hutan Pantai map moet je op zoek naar Farm Balls die geel van kleur zijn. De collectibles van de Riverbend Springs zijn juist erg verschillend, want het gaat om industriële en antieke voorwerpen zoals een emmer, schrijfmachine of een olielamp. Op de Zielonka map moet je gouden appels vinden en deze zijn maar vijfduizend euro waard. Dit betekent dat er in totaal vijftig appels te vinden zijn. Op de afbeeldingen hieronder kun je zien waar je precies op moet letten, want je loopt er eenvoudig langs en vooral de appels en Farm Balls hebben een specifiek uiterlijk.
Met deze Farming Simulator 25 beginnerstips kun je lekker aan de slag in de game, zodat je enkele beginnersfouten kunt vermijden. De charme van games is natuurlijk dat je zelf bepaalde dingen uitzoekt, maar in Farming Simulator 25 kun je daardoor flinke vertraging oplopen. Mocht je nog specifieke vragen hebben, laat ze gerust achter in de reacties. Als je benieuwd bent naar onze mening over de game dan kun je hier de review van Farming Simulator 25 lezen.
Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.
In dit artikel
Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.
Ontwikkelaar:
Giants Software
Uitgever:
PLAION
Release:
12 november 2024
Reviewscore:
Platforms:
Nieuws
Farming Simulator 25 is nu al het meest succesvolle deel in de franchise, met meer dan twee miljoen verkochte exemplaren in de eerste week van release!
Review
Farming Simulator 25 zet een stap vooruit dankzij een aantal vernieuwingen, maar doet ook een stap achteruit waardoor het kwaliteitsverschil duidelijk is.
Alles wat je moet weten over
Farming Simulator 25 komt eraan en daardoor kun jij alvast alle informatie rondom deze game lezen! Op die manier ben je helemaal voorbereidt voor de...
Trailer
Ontwikkelaar Giants Software brengt Aziatische landbouw naar Farming Simulator 25 met de nieuwe Huntan Pantai map.