Alles wat je moet weten over: Farming Simulator 25

-

Een nieuw deel van de Farming Simulator franchise maakt in november zijn opwachting. Met Farming Simulator 25 kun je gedag zeggen tegen de voorgaande delen, want Giants Software heeft grote plannen met dit nieuwe deel. Ze introduceren een aantal vernieuwingen die dankzij aanpassingen aan de engine mogelijk zijn. Welke veranderingen dat zijn lees je uiteraard in dit artikel. Daarnaast geven we onder andere informatie over de releasedatum, alle gewassen en dieren die aanwezig zijn en wat de mappen in Farming Simulator 25 te bieden hebben. Er valt genoeg te lezen, dus ga er even lekker voor zitten.

Farming Simulator 253

Wat is Farming Simulator 25?

Farming Simulator 25 behoort tot de populaire Farming Simulator franchise van Giants Software. Deze studio brengt om de twee a drie jaar een nieuwe Farming Simulator uit, die vervolgens nieuwe machines, mappen en gewassen kent. In elk deel vinden er dus vernieuwingen plaats, waardoor jij het leven van een echte boer kunt ervaren. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken komt de game uit op meerdere platformen en krijgt de Nintendo Switch een aparte versie. Hierdoor kun je Farming Simulator 25 spelen met muis en toetsenbord, je controller of zelfs met een speciale farming steering wheel, zodat je echt het idee hebt dat je in een tractor zit.

Wat is de gameplay van Farming Simulator 25?

In Farming Simulator 25 boots je het leven van een boer na. Nadat je één van de drie mappen hebt geselecteerd moet je een boerderij, velden en een aantal machines kopen. Aan de hand van de gekochte machines en voertuigen bepaal je met welke gewassen je begint. Met de machines sproei je mest op het land, haal je het onkruid weg en kun je de gewassen oogsten. Het is aan jou om telkens in deze voertuigen te stappen, waardoor je ze daadwerkelijk moet besturen. In het begin zul je de gewassen direct moeten verkopen om geld te verdienen, maar daarna kun je besluiten om bijvoorbeeld tarwe om te zetten in meel. Uiteindelijk zul je genoeg geld hebben om koeien, schapen en kippen te kopen, zodat je toegang krijgt tot nog meer productielijnen. In de eerste gameplaybeelden van Farming 25 zien we dat het weer nu veel meer impact heeft. Je gaat niet alleen te maken krijgen met regen, maar ook met tornado's die met liefde je gewassen door de lucht laten vliegen.

Wanneer komt Farming Simulator 25 uit?

Farming Simulator 25 gaat verschijnen op 12 november.

Farming Simulator 25 rijstvelden

Naar welke platformen komt Farming Simulator 25?

Farming Simulator 25 komt alleen te verschijnen voor de pc, Mac, Xbox Series en PlayStation 5. De Nintendo Switch krijgt namelijk altijd een aparte game.

Komt Farming Simulator 25 naar Xbox One en PlayStation 4?

Helaas niet. De game komt alleen naar de huidige generatie consoles, waar de Xbox One en PlayStation 4 niet meer onder vallen.

Hoe duur is Farming Simulator 25 en welke edities zijn er?

De standaard editie van Farming Simulator 25 heeft een prijskaartje van vijftig euro. Als je de game wil spelen op de Xbox Series of PlayStation 5 dan betaal je zestig euro. Er is ook nog een speciale Farming Simulator 25 - Year 1 Bundle die tachtig euro kost op Steam en die op de consoles voor negentig euro wordt verkocht. De Year 1 bundle kun je zien als een Season Pass, want met deze editie krijg je toegang tot de aankomende drie content packs en de eerste uitbreiding. Als je wat meer geld wilt uitgeven dan kun je gaan voor de Farming Simulator 25 Collector's Edition. Naast de game en pre-order bonus krijg je een sleutelhanger, tweeëndertig stickers, een modding tutorial en de officiële soundtrack. Om het pakket compleet te maken krijg je een USB Ignition Lock die mooi staat op je bureau, drie A2-posters en de New Holland CR11 Golden Edition Skin.

Wat is de Farming Simulator 25 - Year One Pass?

Nadat Farming Simulator 25 is uitgekomen, wordt de game sowieso nog een jaar ondersteund. Wanneer jij de Year 1-Bundle koopt voor Farming Simulator 25 krijg je toegang tot de drie content packs en de uitbreiding. De content packs komen te verschijnen in het eerste, tweede en derde kwartaal van 2025. Deze lijken te focussen op nieuwe voertuigen en machines van bekende merken. De uitbreiding gaat verschijnen in het vierde kwartaal van 2025 en biedt in ieder geval een nieuwe map.

Farming Simulator Year One Pass

Wordt Farming Simulator 25 onderdeel van Xbox Gamepass?

Zowel Xbox als Giants Software hebben nog geen nieuws naar buiten gebracht. We vermoeden dat het geen Day One-titel gaat worden, maar dat Farming Simulator 25 uiteindelijk wel naar Xbox Gamepass komt. Hetzelfde gebeurde namelijk met Farming Simulator 22.

Heeft Farming Simulator 25 multiplayer?

Je kunt Farming Simulator 25 met een aantal vrienden spelen, want multiplayer is aanwezig. Dankzij cross-play zijn er ook geen belemmeringen tussen de consoles. Het is momenteel nog niet bekend hoeveel vrienden je kunt uitnodigen. Als we de vorige game als leidraad nemen dan kun je uitgaan van minimaal zes spelers.

Wat zijn de pc- specificaties voor Farming Simulator 25?

Als je besluit om Farming Simulator 25 voor de pc aan te schaffen dan moet je rekening houden met de specificaties. Je wilt natuurlijk wel dat de game lekker draait op je systeem. Wat voor de minimum en aanbevolen specificaties hetzelfde blijft, is het besturingssysteem en de hoeveelheid ruimte die de game in beslag neemt. In totaal moet je 45GB vrij houden en moet je Windows 10 hebben.  Voor de minimale instellingen heb je in ieder geval een Intel Core i5-6400 of een AMD Ryzen 5 1400 CPU nodig met daarbij 8GB aan RAM. Voor de grafische kaart wordt minimaal de NVIDIA GeForce GTX 1050Ti of de AMD Radeon RX 470 aangeraden. Voor de aanbevolen specificaties liggen de eisen een stuk hoger. Voor de CPU gaat het dan om de Intel Core i7-10700 of AMD Ryzen 7 3800x, terwijl je ook 12GB aan RAM nodig hebt. De eisen van de grafische kaart zijn een NVIDIA Geforce RTX 2070, AMD Radeon RX 5700XT of de Intel ARC A750 die tevens minimaal 8GB aan VRAM moeten hebben.

Farming Simulator 252

Wordt het mogelijk om mods toe te voegen aan Farming Simulator 25?

We gaan ervan uit dat Farming Simulator 25 gewoon mods gaat ontvangen. Een aantal bekende modders zijn namelijk al bezig met het maken van mods. Je moet niet rekenen op Steam Workshop, want Giants Software heeft op de Farming Simulator site een aparte sectie voor alle mods die je kunt downloaden. Je kunt hier voornamelijk nieuwe voertuigen en machines vinden. Er zijn ook onofficiële sites waar je mods kunt downloaden, maar hou er rekening mee dat deze niet altijd worden gecontroleerd. De eerste dagen na de release van Farming Simulator 25 zullen er nog weinig mods beschikbaar zijn, omdat deze eerst nog gemaakt moeten worden.

Welke dieren zitten er in Farming Simulator 25?

Verschillende dieren zijn ook weer van de partij en de lijst is in Farming Simulator 25 wat langer. Net zoals in de voorgaande delen zorgen dieren voor specifieke producten. De kippen leggen eieren die je kunt verkopen, terwijl de koeien voor melk zorgen. De melk van de waterbuffels kun je zelfs omzetten naar mozzarella. Je kunt echter ook besluiten om geld te verdienen met het fokken van de veedieren. Dat wordt ditmaal iets lastiger, want je krijgt te maken met kleine schattige nakomelingen die pas na enkele maanden volwassen worden. Een ander voordeel van grasetende veedieren is dat ze het gras voor jou opeten, waardoor je niet langer hoeft te maaien! Het systeem rondom de dieren is dus aangepast en de volgende dieren kun je straks voor je boerderij kopen:

  • Waterbuffels
  • Schapen
  • Paarden
  • Varkens
  • Kippen
  • Koeien

We werken dit onderdeel bij wanneer er meer officieel wordt bevestigd.

Farming Simulator 25 de dieren

Wat zijn alle gewassen in Farming Simulator 25?

In Farming Simulator heb je altijd de vrijheid om zelf te bepalen op welke gewassen je wilt focussen. Zolang je het geld hebt voor de speciale oogstmachines en de zaden houdt niemand je tegen. In Farming Simulator 25 kun je met in ieder geval twintig gewassen aan de slag. Ze zijn nog niet allemaal bekendgemaakt, maar dankzij een aantal afbeeldingen kunnen we de onderstaande lijst alvast opmaken.

  • Graan
  • Gerst
  • Haver
  • Koolzaad
  • Gras
  • Zonnebloemen
  • Maïs
  • Aardappelen
  • Bieten
  • Wortels
  • Groene bonen
  • Suikerbiet
  • Boterbonen
  • Spinazie
  • Rijst
  • Erwten
  • Tomaten
  • Aardbeien
  • Druiven

We werken dit onderdeel bij wanneer er meer officieel wordt bevestigd.

Farming Simulator 25 alle nieuwe gewassen

Wat zijn de drie mappen in Farming Simulator 25?

We reizen ditmaal af naar Oost-Azië, Noord-Amerika en Midden-Europa. In Noord-Amerika kun je veel open velden verwachten, terwijl Azië het ideale land is voor rijstvelden en de waterbuffels. In Europa ga je veel historische gebouwen zien, terwijl de map vooral groene velden, vijvers en rivieren biedt. Het is voor het eerst dat we een boerderij mogen opstarten in Azië en dat biedt toegang tot nieuwe gewassen en dieren.

Riverbend Springs: Is de eerste map waar we uitgebreide informatie over hebben ontvangen. Riverbend Springs ligt in Noord-Amerika en wordt in tweeën gedeeld door een brede rivier. Als je naar de overkant wilt, kun je gebruikmaken van de veerpont. Door al het water kun je hier rijst verbouwen en zul je veel gebouwen zien rondom en op het water. Naast de vele velden, die je kunt kopen, zijn er meerdere bedrijven op de map te vinden. Bij de fabrieken kun je producten maken, terwijl je bij de bedrijven je producten kunt verkopen.

Hutan Pantai: Is de eerste Aziatische map. De officiële preview moet nog komen, maar er is al wat informatie beschikbaar. Zo is de map heuvelachtig en zul je zowel moderne gebouwen als de typerende Aziatische architectuur tegenkomen. Je stuurkunsten worden op de proef gesteld door de smalle kronkelwegen die de dorpen met elkaar verbinden.

We werken dit onderdeel bij wanneer er meer officieel wordt bevestigd.

Farming Simulator 25 Riverbend Springs

Zitten er bekende merken van machines en tractoren in Farming Simulator 25?

Als je bekend bent met de vele agrarische merken dan ga je veel bekende voertuigen en machines tegenkomen in Farming Simulator 25. Er zitten vierhonderd machines in de game en die zijn verdeeld over honderdvijftig merken. Je zult daardoor tractoren en oogstmachines van onder andere de volgende merken tegenkomen:

  • Oxbo
  • Annaburger
  • Claas
  • Dalbo
  • Fendt
  • Deutz Fahr
  • JCB
  • Krone
  • Anderson
  • MacDon
  • John Deere
  • Farm Tech

Wat is nieuw in Farming Simulator 25?

Farming Simulator 25 komt met een aantal nieuwe toevoegingen. De minst ingrijpende zijn de nieuwe gewassen zoals rijst, spinazie en erwten. En enkele nieuwe dieren, waaronder de waterbuffels. Het is altijd leuk om meer gewassen en dieren te krijgen, maar Giants Software gaat een stap verder met Farming Simulator 25. Het weer is nu nog dynamischer en zorgt er niet alleen voor dat je minder opbrengst hebt, als je besluit om tijdens de regen te oogsten. Op bepaalde mappen zal het ook hagelen en kun je zelfs tornado’s tegenkomen. Dat is niet alleen voor de show, want ze doen daadwerkelijk schade aan de gewassen en de bomen die je hebt geplant. We hebben er nog weinig van gezien, maar de game biedt ook speciale constructie missies aan. Het is goed mogelijk dat je nu een bedrijf moet bouwen en niet meer alleen bedrijven in de buurt opkoopt om producten te maken. Als laatste wordt het dit keer mogelijk om je spullen op je eigen land te verkopen. In de Small Farmer’s Kiosk kun je verse producten zoals tomaten, aardbeien, druiven, wortels en spinazie aanbieden. Dat is ontzettend handig, want spinazie kun je niet opbergen, waardoor dit gewas direct verkocht moet worden.

Farming Simulator 25 het weer

Zo, de belangrijkste vragen over Farming Simulator 25 zijn nu beantwoord, maar er komt nog veel meer informatie aan. Wanneer alle gewassen officieel bekend zijn gemaakt en de overige twee mappen in de spotlight zijn gezet, zullen we dit artikel bijwerken. Laat ons weten naar welke veranderingen jij uitkijkt!

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Farming Simulator 25

Ontwikkelaar:

Giants Software

Uitgever:

PLAION

Release:

12 november 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord