Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

De Rondvraag: Beste game van het decennium

Gelukkig nieuwjaar en dat het maar een mooi game jaar mag worden. Dat gaat vast lukken met Final Fantasy VII Remake, The Last of Us Part II en nog vele anderen in het verschiet, maar op het einde van het jaar blikken we altijd even terug. In dit geval kijken we niet naar de beste games van het vorige jaar, want dat kun je teruglezen in de Opinion van Patrick en de Opinion van Timo. We benoemen in dit geval onze beste game van het decennium. Natuurlijk heeft onze redactie daar ook een uitgesproken mening over en deze doen je hopelijk verbazen.

Patrick vliegt graag door de straten van Gotham City

Waar menig gamer hier steevast voor GTA V, Red Dead Redemption II of The Legend of Zelda: Breath of the Wild zou hebben gekozen, ligt mijn favoriet toch even anders. Ik denk niet dat veel mensen deze game zouden kiezen als het aankomt op beste game van het afgelopen decennium, maar ik kan er gewoonweg niet onderuit. Hoewel ik mij ook enorm heb vermaakt met andere games, heeft Batman: Arkham City ervoor gezorgd dat ik fan ben geworden van Batman en alles wat daarbij komt kijken. Voordat ik de games had gespeeld, had ik er niet zoveel mee, maar na het spelen van de games was ik om. Ik raakte geïntrigeerd door de diversiteit aan vijanden en de vele verwijzingen naar de bad guys in de game. Personages als Joker, Solomon Grundy, Mr. Freeze en Harley Quinn maakten het voor mij helemaal af. Bovendien speelde de game ook nog eens als een zonnetje door het soepele combat-systeem. Nu ik dit schrijf, heb ik gewoon alweer zin in een volgend deel.

onbekend

Bram is niet verrassend en slijmt meer over Halo: Reach

Ja, ik weet dat ik Halo: Reach nu misschien net iets te vaak als antwoord gekozen heb. Ik ben mij daarvan bewust. Maar ik kan simpelweg niet anders kiezen. Dark Souls III, Mortal Kombat 11, The Wolf Among Us en Borderlands 2 zijn allemaal geweldig, subliem en uitstekend. Maar Halo: Reach blijft mijn game van dit decennium. Wat een verhaal, wat een setting en wat een geweldig arsenaal. Het klopt gewoon op elk gebied en is de beste sci-fi shooter die je op dit moment kunt vinden. Na een glorieuze comeback in 2019 door op de pc uit te komen, is de game ook nog eens razend populair en relevant, terwijl de game al is uitgekomen in 2010. Maar ik heb al een keer heel mooi verteld waarom ik Halo: Reach zo ongelofelijk goed vind, namelijk in de retrospectief van de Xbox top franchise. Nog steeds twijfels? Probeer het lekker uit via Gamepass, het is je tijd dubbel en dwars waard!

onbekend

Alex verrast ons met Prison Architect

De allerbeste game van het afgelopen decennium is voor mij persoonlijk Prison Architect. Het is niet een triple A-game zoals de meeste redacteurs zullen kiezen. Het is een indie game van ontwikkelaar Introvision Software en tegenwoordig wordt de game levend gehouden onder de vlag van Paradox Interactive. De uitgever van onder andere Cities: Skylines en Stellaris. Ik speel de game al sinds alpha 12 uitkwam in juli 2013. Inmiddels heb ik meer dan 357 uur in de game zitten. Mijn mening over de game kun je in mijn review van Prison Architect teruglezen. Je bent een gevangenisdirecteur en je moet een gevangenis bouwen, onderhouden en zorgen dat de pleuris niet uitbreekt. Als je bewakers een aantal flinke klappen hebben gekregen, dan moet je de daders berechten en de gewonden verzorgen. Als je er een potje van maakt, kun je zelf ook achter de tralies belanden en mag je uit je eigen gevangenis proberen te ontsnappen. Tegenwoordig is de game met enkele updates uitgebreid. De reden dat ik deze game verkies boven alles, is omdat de game vandaag de dag nog leuk is om te spelen en dat ik op de meeste andere games best wel uit ben gekeken. Een game is goed in mijn beleving als het tijdloos is.

onbekend

Timo speelt een beetje vals met The Elder Scrolls V: Skyrim en Modern Warfare 3

Het afgelopen decennium zijn er talloze vette, goede en toffe games door mijn handen gegaan. Het is bizar als je stilstaat bij welke games dit dan geweest zijn, al is het nog best lastig om ze concreet op te noemen. Voor mij zijn dan een aantal criteria belangrijk: de hoeveelheid uren ik erin heb gestopt, de herinneringen die ik eraan heb overgehouden en uiteraard hoe goed de game zelf al is. Dit alles bij elkaar genomen, kan ik uiteindelijk niet kiezen tussen twee games. Namelijk Elder Scrolls V: Skyrim en Call of Duty: Modern Warfare 3, toevallig beiden uit 2011. Ze zijn al vaker door mij genoemd, maar dit zijn simpelweg mijn favorieten. Honderden uren ben ik in beide games verloren. De één bracht mij epische avonturen waarin mijn nieuwsgierigheid gigantisch werd bevredigd. De andere heeft mij fantastische online potjes Team Deathmatch opgeleverd alsmede scheldkanonnades van jewelste. Misschien is het juist het tegenovergestelde van singleplayer en multiplayer dat mij niet kan laten kiezen. Eervolle vermeldingen er voor Super Mario Odyssey. Het pure plezier van games is en blijft onlosmakelijk verbonden met Nintendo, en in het bijzonder Mario.

onbekend

Wat is jouw favoriete game van het decennium? Hebben wij goed gekozen of missen we de cruciale games die volgens jou er echt bij moet staan, laat het ons weten. O ja, morgen hebben we het over de slechtste game van het decennium dus vergeet morgen niet Gameliner te bezoeken.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?