De Rondvraag: Wat is je meest felbegeerde Xbox-game van 2022?

Geplaatst: 19 januari 2022 17:00
Aangepast: 19 januari 2022 20:06
-

Mocht je het gemist hebben, vorige week hadden we het over de meest felbegeerde game van Nintendo voor 2022 en de week daarvoor over de meest felbegeerde PlayStation-game voor 2022. Natuurlijk willen we hetzelfde weten voor Microsofts plannen voor de Xbox Series X. Toevallig heeft Microsoft deze week Activision Blizzard voor 68,7 miljard dollar aangeschaft waardoor heel veel Xbox-fans staan te jubelen. Persoonlijk ben ik nog niet echt onder de indruk van Microsofts nieuwe strategie: we hebben zelf geen originele ideeën dus we kopen deze maar van anderen. Ze lijken hun focus te leggen op het aankopen van andere game ontwikkelaars waardoor ze zich in een monopolie positie plaatsen in plaats van de focus te leggen op het aanbieden van exclusieve games waardoor je een Xbox Series X zou willen aanschaffen. Na even zoeken zijn er wel een paar exclusieve titels die de Xbox Series X de moeite waard maken zoals Scorn, Fable 4, State of Decay 3, Starfield, Shredders, Crossfire X, Redfall en Senua’s Saga: Hellblade II. Deze titels zijn interessant, maar ik weet nog niet of ik hier een Xbox voor zou aanschaffen. Aangezien ik niet de aangewezen persoon ben, vroeg ik aan de redactieleden wat hun meest felbegeerde Xbox-game van 2022 is.

Kyllian wil dat Vampire the Masquearade: Bloodlines 2 dit jaar uitkomt

Dit was een moeilijke vraag, want ik wil zoveel games hebben die dit jaar uit zullen komen. Voor momenten met wat luchtige onderbroekenlol ben ik benieuwd naar de nieuwe Saints Row die eraan komt. Voor een episch ruimteverhaal kijk ik dan weer uit naar Starfield van Bethesda. De game ziet er nu goed uit, maar kan het de ervaring van de Mass Effects-games evenaren? Anders moet ik nog wat langer wachten op de nieuwe Mass Effect-game van Bioware die dit jaar helaas niet uitkomt. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op Vampire the Masquerade: Bloodlines 2. De releasedatum staat nog niet vast na de vele aanpassingen, maar er zijn veel aanwijzingen dat het dit jaar toch zomaar kan gebeuren. Daar hoop ik stiekem wel op. Na zoveel problemen tijdens de ontwikkeling en het eindeloos uitstellen, wil ik graag het resultaat zien. De eerste game wordt vaak een ‘flawed masterpiece’ genoemd en daar zou ik zeker genoegen mee nemen, want ik heb een zwak voor die game. Toch hoop ik dat de game met de extra tijd toch goed wordt opgepoetst. Ik kan niet wachten.

Bram wil naar Tsjernobyl in S.T.A.L.K.E.R. 2

Wat een perfect getimede Rondvraag is dit, hé? Het nieuws is nog geen dag oud dat Microsoft Activision Blizzard overneemt en geheel in thema vragen wij ons de volgende vraag af. Naar welke Xbox-game in 2022 kijken wij uit? 2021 bleek voor Xbox een uitstekend jaar te zijn. Met Forza Horizon 5, Halo Infinite, Age of Empires IV en Psychonauts 2 heeft de uitgever eindelijk echt weten te knallen met sterke titels die zijn verspreid over diverse genres. 2022 is anders. Ik denk dat Starfield dit jaar Xbox’s grootste titel wordt, kort gevolgd door Forza Motorsport. Tenminste, als die dit jaar nog verschijnt. Het is bij veel titels nog onzeker in welk jaar ze gaan verschijnen. Everwild, Avowed, Hellblade II en nog vele andere hebben geen vast releasejaar op dit moment. Redfall is een uitzondering op deze regel en is een titel waar ik echt ontzettend benieuwd naar ben. Vampieren slachten met Arkane achter het roer? Ja, graag zelfs! Maar één game die exclusief op de Xbox-console gaat verschijnen vind ik het bijzonderst. S.T.A.L.K.E.R. 2-gameplaybeelden zagen we voor het eerst tijdens de Xbox E3 show van 2021 en het lijkt een erg bijzondere game te worden. Misschien zelfs iets te bijzonder. De game is onlangs uitgesteld en ik vraag me ook af hoe het met deze game gaat. Is het een gevalletje van te mooi om waar te zijn? Of is de Unreal Engine 5 echt zo goed? We gaan het binnenkort meemaken. Ik ben klaar om mezelf te verliezen in de grauwe en deprimerende wereld van sci-fi Tsjernobyl. Good hunting, Stalker.

onbekend

Patrick valt voor Redfall

Als alles volgens plan loopt, dan komen er dit jaar behoorlijk wat Xbox-games uit om naar uit te kijken. Laten we dus hopen dat er geen games uitgesteld gaan worden, al is dat tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Persoonlijk kijk ik vooral naar veel games uit die cross platform worden uitgegeven, maar één game van Xbox heeft mijn aandacht goed te pakken gekregen. Dit gebeurde eigenlijk al sinds de eerste trailer. Dan heb ik het natuurlijk over Redfall. De game zag er in de trailer uit als een nieuwe verfrissende shooter. Mijn vingers zijn nu dus zo hard gekruist dat ik bang ben dat ze in de knoop raken, maar ik mag toch hopen dat Redfall zoals de bedoeling is dit jaar nog verschijnt.

Claudia heeft zin om vampiertje te spelen

Voor het eerst in mijn leven heb ik een Xbox en kan ik dus ook meegenieten van alle hype rondom de aankondigingen voor de zwarte koelkast. Eén van de titels die mij het meest opviel tijdens de E3 showcase van Xbox en Bethesda was Redfall. Ik ben over het algemeen niet zo’n grote shooter-fan, maar deze game bleef me toch bij. Zijn het de vampiers, die uiteraard veel cooler zijn dan weerwolven, of is het het feit dat Redfall ook coöperatieve multiplayer-modi heeft, zodat ik samen met mijn geliefde Gameliner-collega’s en vrienden lekker een avondje weg kan knallen. Wat het ook is, ik heb er zin in!

Ben jij ook enthousiast geworden door Microsofts aankoop en op welke Xbox-games kun jij niet wachten voor het aankomende jaar? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord