God of War: Ragnarök

  • Ontwikkelaar Santa Monica Studio
  • Eerste releasedatum 9 november 2022
  • Platformen PlayStation 4 , PlayStation 5
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score

De Rondvraag: Wordt God of War Ragnarök jouw GOTY?

Het is zover God of War: Ragnarök ligt bijna in de schappen. Dit langverwachte vervolg op God of War (2018) schept hoge verwachtingen en het internet staat weer vol met speculaties. In mijn Alles wat je moet weten over God of War: Ragnarök kun je onder andere meer te weten komen over de verschillende edities, en over de lengte en grootte van de game. De GOTY-strijd zal binnenkort losbarsten tussen waarschijnlijk Elden Ring, God of War: Ragnarök, Horizon Forbidden West, Cult of the Lamb en Stray. De laatste twee heb ik nog niet gespeeld. Aloy’s avontuur was geweldig. Daarnaast heb ik mij erg vermaakt met Elden Ring, maar het verhaal en de personages vind ik matig uitgewerkt. Dat is bij God of War: Ragnarök een heel ander verhaal en dat geeft voor mij de doorslag. Dit wordt mijn Game of the Year, maar ik ben misschien bevooroordeeld, want ik zit er middenin. Ik vroeg daarom aan de redactieleden of zij denken dat God of War: Ragnarök hun GOTY wordt.

Nils zonder PlayStation denkt dat je zijn antwoord al weet

Als fervent handheldgamer brand ik mijn handen niet of nauwelijks aan gameconsoles die niet in mijn broekzak passen. Ik kan dan ook heel kort zijn over deze Rondvraag: God of War: Ragnarök wordt niet mijn persoonlijke game van het jaar. Maar als ik wel een PlayStation 4 of 5 zou hebben, zou deze game hoog op mijn verlanglijstje staan. Ik heb in het verleden delen van God of War (2018) gespeeld bij een vriendin en kon toen enorm genieten van het vechtsysteem, de manier waarop het verhaal wordt verteld en de ontelbare keren dat Kratos het woord ‘BOY’ uitspreekt. Het origineel is één van de weinige games waarvoor ik overweeg om een Steam Deck in huis te halen. Als ik over een PlayStation zou beschikken, was de kans dus groot geweest dat Ragnarök mijn Game of the Year zou worden - zeker omdat ik dit gamejaar tot nu toe nog niet heel sterk vind. Ik wens in ieder geval alle spelers heel veel plezier met de game volgende week!

God of War Ragnarok7

Anita twijfelt door onverwachte concurrentie

Als deze vraag aan het begin van het jaar was gesteld, had ik vol overtuiging ja gezegd. God of War is een fantastische game en ik ben ervan overtuigd dat hetzelfde gaat gelden voor God of War: Ragnarök. Vasthouden aan de oude formule is in dit geval niet verkeerd en de kleine vernieuwingen zien er goed uit. Ik kan in ieder geval niet wachten om het verhaal van Kratos en Atreus verder te volgen. Het wordt dus zeker Game of the Year materiaal, maar de concurrentie komt dit jaar uit onverwachte hoek. Zo heb ik ontzettend genoten van de soulslike Thymesia en wist die game mij een aantal dagen echt bezig te houden. De grootste concurrent is echter A Plague Tale: Requiem. Ik had niet verwacht dat Asobo Studios het eerste deel zou evenaren, maar dat had ik mis. De gameplay was weer supersterk en dit keer was het verhaal nog emotioneler. Door de wendingen zag ik sommige momenten niet aankomen. Er is een kans dat ik God of War: Ragnarök dit jaar niet speel en dan valt er weinig meer te twijfelen. Dat weet ik pas over een aantal weken, maar tot dan blijft het zeker een kanshebber. Het wordt hoe dan ook één van de beste games uit 2022.

God of War Ragnarok

Jolien moet God of War (2018) eerst uitspelen

Ik moet eerst een game spelen, voordat ik hem aan mijn lijstje voor potentiële Game of the Year toevoeg. Met God of War: Ragnarök zit ik nog een stapje terug en moet ik eerst nog God of War (2018) uitspelen. Ik had er een begin mee gemaakt, maar een andere game genaamd Dark Souls leidde mij af. Zo kwam hij weer op mijn backlog terecht en vergat ik hem een beetje, terwijl ik in de Soulsborne-games dook. Ik ben zeker van plan God of War weer op te pakken, want het verhaal en personages vond ik echt interessant en de tweede game ziet er echt goed uit. Alleen omdat ik God of War eerst wil uitspelen, zodat ik in Ragnarök geen spoilers tegenkom, heeft dat als gevolg dat God of War: Ragnarök dit jaar niet mijn GOTY wordt.

God of War Ragnarok8

Claudia zegt, nee

Hoewel ik van mening ben dat God of War Ragnarök een hele toffe game zal zijn, denk ik niet dat het mijn Game of the Year wordt. Zelf ben ik namelijk helemaal niet zo’n grote God of War-fan. Ik heb de originele game gespeeld en daar heb ik me prima mee weten te vermaken destijds, maar daarna heb ik nooit meer een God of War-titel opgepakt. Als ik ergens dit jaar de tijd ga vinden om de game op te pakken, wil ik het misschien wel een tweede of derde plek geven, maar Game of the Year wordt het niet. Dit jaar is namelijk Xenoblade Chronicles 3 uitgekomen en die game gaat zeker weten GOTY voor mij pakken.

God of War Ragnarok9

Voor mij en de redactie is het duidelijk. Wat verwacht jij van het vervolg op God of War? Wordt God of War Ragnarök jouw GOTY of heb je al een andere kandidaat in het vizier? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?