Drie van die: 2024 farming sims die je moet checken

-

Farming sims, misschien wel één van de ultieme feel good genres in de game-industrie. Al van jongs af aan speel ik deze games met liefde en houd dit genre nauwlettend in de gaten voor verborgen parels die uitkomen. Nu zijn er recentelijk twee games uitgekomen waar ik al jaren op heb gewacht en ik wil ze graag voor jullie in het zonnetje zetten, samen met een andere tip voor een unieke farming sim.

Fields of Mistria

Toen deze game werd aangekondigd in 2019 wist ik dat deze game een parel zou worden, voor mijzelf dan. Fields of Mistria is een farming sim rpg die geïnspireerd is op jaren 90 animes als Sailor Moon en ook een passende pixel art style heeft, die het nostalgische gehalte verhoogt. Toen bekend werd dat Toby Fox, de maker van Undertale, de soundtrack verzorgde was ik verkocht.

Nu is Fields of Mistria uitgekomen in early access en kan ik eerlijk zeggen dat deze game al mijn verwachtingen waarmaakt tot nu toe. Fijne controls, een geweldige cast aan personages, een soundtrack van jewelste en voor een early access al best uitgebreid en goed speelbaar. Het verhaal waarin je een dorp moet herbouwen na een zware aardbeving is misschien een standaard farming sim verhaal, maar de cast laat je zo betrokken voelen dat het totaal niet uitmaakt. Zo heb je elke week een samenkomst in de herberg waar je wat eet en drinkt met een groot deel van de bewoners uit het dorp. Zelfs in early access weet ik dat dit een van mijn favoriete games in het genre gaat worden.

Fields of Misteria is nu beschikbaar in early access op Steam.

Fields of Mistria

Ova Magica

Over Ova Magica kan ik één ding zeggen, gotta Blob them all! Deze game volg ik al sinds de kickstarter live ging in 2021 en combineert een farming sim met een creature fighter als Pokémon. Je verhuist als jongvolwassene naar Clover Town, een dorp waar blob fighting hoog in het vaandel staat. In plaats van dat de focus ligt op het opbouwen van je boerderij, heb je ook de opties om je volledig te foccussen op de blobs die je moet opvoeden. Het leuke is dat de blobs niet alleen gebruikt worden voor gevechten, maar ook kunnen meehelpen op de boerderij. Zo kan een turtle blob je gewassen water geven, een cow blob geeft melk en ga zo maar even door.

Ova Magica is schattigheid ten top met een schattige chibi-artstyle, tientallen blobs om te verzamelen en soepele gameplay voor een early access titel. Het is wel even zoeken in het begin naar wat je precies moet doen om geld te verdienen, maar als je de flow eenmaal te pakken hebt is het een vrolijke ervaring die zeker de moeite waard is om uit te proberen.

Ova Magica is nu beschikbaar in early access op Steam.

Ova Magica

Echoes of Plum Grove

Ah die goede oude tijd van de 19e eeuw, een periode gevuld met ziektes, oorlogen en andere onzekerheden van die tijd. Je speelt als een schipbreukeling die aanspoelt in het fictieve Honeywood. Je krijgt een boerderij toegewezen die je moet gaan opbouwen. Het is aan jou de taak om de boerderij op te bouwen, iemand te vinden om mee te trouwen en kinderen op te voeden tot ze volwassen zijn. Geloof het of niet deze game is het donkerste van de hele lijst.

Net als vroeger, waren er ziektes rond die zeer dodelijk zijn en Echoes of Plum Grove, bevat als één van de weinige games in het genre perma death. Zo kunnen jij en je kinderen sterven aan malaria, griep, dysenterie en nog wat andere ziektes. Als jouw huidige generatie sterft zonder gezonde kinderen is het game-over en mag je het opnieuw gaan proberen. Dit geeft de game een unieke uitdaging en bouw je niet alleen een boerderij op, maar moet je letterlijk zien te overleven.

Echoes of Plum Grove is nu beschikbaar op Steam.

Echoes of Plum Grove

Dit waren Drie van Die farming sims uit 2024 die je moet checken. Heb jij nog tips of weet jij ook een leuke toevoeging aan deze lijst? Laat het mij vooral weten in de reacties! Lees hier mijn Drie van die over farming sims, die je ook moet checken.

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord