Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Metal Gear Solid (1998)

  • Ontwikkelaar Konami
  • Eerste releasedatum 3 september 1998
  • Platformen Pc , PlayStation
  • Genre Actie , Avonturen , Stealth
  • Gameliner score -

Drie van die: Beste Metal Gear games

In de 35 jaar dat de originele Metal Gear voor de MSX uitkwam, is de serie uitgegroeid tot een heuse titaan in de game-industrie. Hoewel de eerste twee titels, Metal Gear en Metal Gear 2: Solid Snake op globaal niveau maar lauwtjes werden ontvangen, brak Hideo Kojima echt door na de release van Metal Gear Solid voor de PlayStation 1. Deze game liet niet alleen de kracht van het systeem zien, maar onthulde ook een relatief nieuw genre aan een breder publiek; de cinematische videogame. Door de jaren zijn er consistent Metal Gear games uitgebracht voor verschillende platforms. Ook zijn personages in andere games opgedoken, zoals in Super Smash Bros. Ultimate. Maar welke Metal Gear games zijn nou het beste? In deze Drie van Die beste Metal Gear games kijk ik hiernaar.

onbekend

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

In Metal Gear Solid 3: Snake Eater word je als speler teruggezogen naar de jaren '60, midden in de Koude Oorlog. Je beweegt je als Naked Snake door de jungle op een missie om The Boss te verslaan. Zij is Snake's oude mentor die is overgelopen naar Rusland. Chronologisch gezien speelt deze game zich ver af voor de gebeurtenissen van de eerste Metal Gear. Het is dan ook een perfect startpunt als je de Metal Gear games nog niet hebt gespeeld. Maar ook voor spelers van de vorige delen is het een festijn, met meer dan genoeg terugkerende personages en referenties naar vorige games. Het thema van deze game is 'SCENE'. Dit komt niet alleen terug in het meeslepende verhaal, maar ook in de graphics en sound design. Voor een PlayStation 2 game ziet Snake Eater er zelfs tegenwoordig nog prachtig uit.

onbekend

Metal Gear Rising: Revengeance

Deze spin-off speelt zich af ná Metal Gear Solid 4 en focust zich op Raiden, de protagonist uit Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. In tegenstelling tot de vorige game waar Raiden de hoofdrol speelde, wordt Metal Gear Rising: Revengeance gezien als één van de betere Metal Gears. De game is eigenlijk compleet het tegenovergestelde van de rest van de serie. Raiden vecht zich met veel kabaal en acrobatiek door levels die tot op het randje gevuld zijn met slechteriken. Ook gebruikt hij zowaar géén vuurwapens. In plaats daarvan vecht hij voornamelijk met zijn zwaard. De game staat ook bekend om de Zangeki-functie, die toelaat dat Raiden bijna elk object in de game aan stukken kan snijden. Dit is zeker een goede spin-off, waar je ook van kunt genieten als je verder niks met Metal Gear hebt.

onbekend

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots was oorspronkelijk bedoeld als de laatste game in de Metal Gear serie, want het vierde deel rondt de saga perfect af. Van de memorabele, filmische muziek tot aan de mooie graphics voor de tijd, laat Hideo Kojima zijn liefde voor de fans zien, door ze een eerbetoon te geven aan Metal Gear als een geheel. Het enige minpunt dat ik kan bedenken bij de game is dat je de eerdere Metal Gear games gespeeld moet hebben om te begrijpen wat er allemaal gebeurt. Desondanks is dit één van de beste Metal Gear games.

onbekend

En daar heb je ze. De drie beste Metal Gear games uit de serie. Wat zijn jouw favoriete Metal Gear games? Of ben jij meer van andere stealth games zoals Splinter Cell? We horen het graag in de reacties.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?