Super Mario Odyssey

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 27 oktober 2017
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Platform
  • Gameliner score

Drie van die: Beste Super Mario Odyssey transformaties

De Nintendo Switch-gamers vieren een feestje. Super Mario Odyssey is eindelijk uit en de game is knettergoed. Ikzelf heb wel wat op- en aanmerkingen, maar de algemene consensus is dat de game onwijs leuk is. Aangezien ik niet de review heb geschreven, kon ik voor deze game heerlijk de tijd nemen. Gelukkig maar, want er is zoveel content dat ik weken zoet kan blijven. Wat Super Mario Odyssey zo uniek maakt, zijn natuurlijk de transformaties die je dankzij Cappy kunt maken. Even de pet op de kop tikken en poef, je bent een vijand. Er zijn behoorlijk wat transformaties, waarbij de één een stuk leuker is dan de ander. Mijn top drie staat echter vast. Dit zijn mijn top drie transformaties in Super Mario Odyssey!

onbekend

Pokio

Klein, fijn en bijzonder scherp. Dat is Pokio in een notendop. Deze kleine vogel is voorzien van een Japans hoofddeksel en is te schattig voor woorden. Op het eerste oog ziet de vogel er vrij onschuldig uit, maar al snel blijkt dat dat puntige snaveltje tot veel meer in staat te zijn. Door te 'poken' kan je jezelf in de muur vastzetten. Vervolgens kan je jezelf lanceren en je weer vastprikken. Iemand ooit Cliffhanger gezien? Dit is de digitale Sylvester Stalone van Super Mario Odyssey! Als je dacht dat dat alles was, dan heb je het mis. Die snavel heeft namelijk ook de mogelijkheid om bommen de andere kant op te prikken, handig voor het vernietigen van metalen kisten en vijanden!

onbekend

Tropical Wiggler

De Tropical Wiggler geeft je even het gevoel dat je een accordeon bent. Deze tropische verrassing kan zich met zijn lange lichaam uitrekken zodat je net dat onbereikbare muntje kunt pakken. Eigenlijk moet je ook enigszins medelijden met de opgepimpte wormen hebben. Technisch gezien zijn het namelijk geeneens vijanden. Ze lopen gewoon van links naar rechts zonder enige interesse in jou te tonen. En wat doet Mario? Die gooit keihard een pet naar ze om ze vervolgens een snor te geven en ze achter te laten op een geïsoleerd plekje wanneer hij de Wiggler niet meer nodig heeft. Shame on you, Mario!

onbekend

Een f*cking T-Rex

Wie had ooit gedacht dat Mario in contact zou komen met de realiteit? Ik in ieder geval niet. Niet alleen reist hij af naar een metropool met echte mensen, hij stuit ook nog eens op een dier uit de oertijd. Cappy is niet in staat om de T-Rex ongelimiteerd onder controle te houden, maar die korte tijd dat je dat wel kunt, ben je king of the foodchain. Met flink wat gestamp ren je van hot naar her terwijl je alles op je pad aan gruzelementen hapt. Mario blijkt een echte killer te zijn, want de T-Rex doet eigenlijk helemaal niets anders dan slapen. Zodra Mario echter bezit neemt van het limbische systeem, veranderd de dinosauriër in een waar monster die zijn macht te pas en te onpas gebruikt.

onbekend

Super Mario Odyssey bevat veel meer transformaties, maar de drie bovenstaande zijn mijn absolute favorieten. Wat zijn die van jou? Ben je meer van de militaire Sherm, explosieve Bullet Bill, of van de altijd coole Moe-Eye? Laat het weten in de reacties!

Het gebruikte beeldmateriaal in dit artikel is gecaptured tijdens onze speelsessie op de Nintendo Switch.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?