Drie van die: Dingen die ontbreken in de FIFA 17-demo

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Inmiddels is de demo van FIFA 17 een week beschikbaar en ik heb behoorlijk wat potjes kunnen spelen. De demo bevat flink wat content, zoals twaalf teams, drie stadions en een voorproefje van de nieuwe singleplayermodus The Journey. Toch mis ik in de demo een aantal aspecten die ik graag had gezien. In deze Drie van Die komen er drie punten voorbij.

Online wedstrijden

In de demo van FIFA 17 kun je zoals gebruikelijk met een aantal teams aan de slag, zowel tegen de computer of tegen een vriend(in). Echter kopen de meeste spelers FIFA voor de online modus. Het is dan ook jammer dat je in de demo niet een online potje kunt spelen. Toegegeven, bij geen enkele demo kon dit, maar het is een welkome toevoeging. Op deze manier kan Electronic Arts alvast de servers testen en kunnen spelers de online-gameplay van FIFA 17 ervaren. Voor nu is het wederom wachten op de release van de volledige game voordat we met de online-modi aan de slag mogen.

Nederlands commentaar

Het tweede aspect welke wat mij betreft ontbreekt, is het Nederlands commentaar van Evert ten Napel en Youri Mulder - en nee, ik heb geen koorts. Natuurlijk is het Engelse commentaar vele malen beter. Van onze landgenoten is het zelfs vaak tenenkrommend slecht. Toch staat de Nederlandse variant bij mij in de eerste weken altijd aan, juist omdat het zo slecht is. In plaats van me er aan te ergeren, lach ik me kapot. Helemaal om Youri Mulder (dank je dat je mij ook even noemt Evert). Een bal vliegt over, maar belandt volgens de heren op de paal. Of een prima tackle, die volgens Youri met rood bestraft had moeten worden. Het komt allemaal voorbij. Zet daarom na de release van FIFA 17 toch het Nederlands commentaar even aan. Verbaas je, lach, en erger je zo'n één of twee weken om vervolgens over te schakelen naar het commentaar van Martin Tyler en Alen Smith.

Louis van Gaal

In FIFA 17 zijn voor het eerst de trainers uit de Premier League te zien, waaronder José Mourinho van Manchester United. In de demo kun je met zijn ploeg aan de slag en is de Portugees langs de kant te zien. Toch bedacht ik mij voortdurend hoe tof het kon zijn als Louis van Gaal nog trainer was van deze club. Zijn letterlijk vertaalde Nederlandse spreekwoorden kunnen een verrijking zijn voor de game, en met name voor de modus The Journey. Wat had het mooi kunnen zijn om Van Gaal te zien, die zijn beroemde Flying Kick demonstreert aan de vierde Official bij een overtreding op één van zijn spelers. Of om zijn bekende uitspraken zoals 'Queens Park Raisins' en 'Hello, good evening' te horen. Helaas, Louis van Gaal is geen trainer meer van Manchester United. We moeten het maar doen met 'The Special One'.

Dit zijn drie van die dingen die ik graag in de demo van FIFA 17 had gezien. Hoe denken jullie over deze punten? En zijn er andere dingen die jullie graag in de demo hadden gezien?

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 17

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

29 september 2016

Ontwikkelaar

EA Vancouver

Gameliner Awards

-

Lees meer