Drie van die: Dingen die oud, nieuw en anders zijn in Captain Toad: Treasure Tracker

Geplaatst: 19 juli 2018 15:00
Aangepast: 21 juli 2018 16:33

Toad heeft wederom zijn koplamp omgebonden en heeft besloten om op zoek te gaan naar meer sterren. Dit doet hij tezamen met de lieftallige Toadette. Het is niet de eerste keer dat we Captain Toad zien, de uit de kluiten gewassen champignon verscheen namelijk eerder al in een gelijknamige game op de Wii U. Nintendo ziet echter in dat er best wel wat leuke games op de geflopte console zijn verschenen. Daarom krijgen we wederom een port en dit keer komt deze in de vorm van Captain Toad: Treasure Tracker op de Nintendo Switch. Gelukkig is niet alles een grote herhalingsoefening, er zit namelijk ook wat nieuws in de game.

Oud – Het avontuur

Terugkerende spelers lopen wellicht tegen een kleine teleurstelling aan. Captain Toad: Treasure Tracker is namelijk redelijk hetzelfde gebleven. We spelen nog altijd met Toad en Toadette, verzamelen een ster aan het einde van ieder level en zoeken naar verborgen edelstenen in het wereldje. De levels zijn redelijk compact en bestaan voornamelijk uit blokkerige werelden vol met vijanden en obstakels. Toad kan helaas niet springen en moet dus vertrouwen op stealth, radijsjes en surprise aanvallen van bovenaf. Dit brengt wat uitdaging met zich mee. Zeker omdat de puzzels soms wat denkwerk vereisen, dan helpt het zeker niet om opgejaagd te worden door Goomba's en Shy Guy's.

Nieuw – Een aantal levels

Het is lang niet altijd het verhaal, maar Captain Toad: Treasure Tracker bevat wat nieuwe dingen. Het is dus geen klakkeloze port, maar een herziene versie van de eerder uitgegeven game. De Switch-versie bevat een aantal levels gemaakt naar hand van de koninkrijken in Super Mario Odyssey. Het is dan wel weer vreemd dat de levels die voortkomen uit Super Mario 3D World verwijderd zijn. Die keuze blijft een mysterie. Proberen ze 3D World te vergeten? Was de ruimte op? Waren de levels niet leuk genoeg? Ik zou het niet weten, maar het lijkt mij onnodig.

Oud in een nieuw jasje – Pixel Toad en de besturing

Captain Toad: Treasure Tracker ziet er geweldig uit in zowel handheld- als in docked-modus. De game is echter met zijn touch besturing ontwikkeld met een gamepad in gedachten. Aangezien de docked variant toch wat mooier oogt, kunnen we het touch gedeelte nu met de gyro uitvoeren. Niet de meest makkelijke manier, maar ook niet storend. Wat ook iets anders is, is de zoektocht naar Pixel Toad. Deze extra optie was voorheen enkel met de amiibo beschikbaar, maar is nu te selecteren na de voltooiing van ieder level zonder dat je de amiibo hoeft te gebruiken. Erg bijzonder is het niet, maar je hebt net wat meer te doen dan normaal.

Het gebruikte beeldmateriaal is gecaptured tijdens onze speelsessie op de Nintendo Switch.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Captain Toad: Treasure Tracker

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U, Nintendo 3DS, Nintendo Switch

Releasedatum

2 januari 2015

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord