Drie van die: Redenen waarom Toad wel irritant is en Captain Toad niet

Geplaatst: 12 juli 2018 10:00
Aangepast: 13 juli 2018 21:37

Laten we even vooropstellen dat het Mario universum een geweldig goed uitgedacht concept is. Ieder personage heeft zijn eigen toegevoegde waarde en charme. Toch is er altijd één personage geweest die mij onwijs op de zenuwen kan werken. Ik heb het over niemand minder dan die uit de kluit gewassen power-up van een Toad. Zijn hoge stem, mysterieuze hoed/schedel en enge korte pootjes jagen mij de stuipen op het lijf. Captain Toad dient daarentegen daadwerkelijk een functie. Daarom deze drie van die redenen waarom Toad wel irritant is en Captain Toad niet.

Gaat zelf op avontuur

Toad is al jarenlang een grote kompaan van Mario en natuurlijk een trouwe inwoner van het Mushroom Kingdom. Deze trouwe onderdanen zijn echter volkomen nutteloos. Ze steken geen poot uit en vragen altijd aan Mario om van hot naar her te rennen om sterren, prinsessen en moons te verzamelen. Captain Toad neemt echter het heft zelf in handen en zet zijn koplamp op om het klusje zelf te klaren. Captain Toad is zelfs handig wanneer deze niet schittert in zijn eigen game. In Odyssey heeft hij namelijk steevast een moon in handen voor onze besnorde loodgieter. Kijk, daar houd ik nou van. Niet lullen, maar poetsen.

Komt slimmer over dan menig ander paddenstoel

Wat een lamp en een kek vestje al niet kunnen doen. Waar de normale Toads lijken alsof ze dagelijks inkopen doen in de Aladdin store en totaal geen eigen persoonlijkheid lijken te hebben, shopt Captain Toad bij de Indiana Jones express. Met succes want hij rockt die koplamp en bandana als geen ander. Een lekker kaki pakje erbij en de ontdekkingsreiziger is compleet. Geen steampunk cosplay, maar gewoon een klassieke avonturier. Geen avontuur compleet zonder breinbreker en daar is de Captain dan ook een absolute topper in. I like your style, bro!

Maakt korte metten met vijandelijk gespuis

Het gewone voetvolk in het Mushroom zakt continu door de knieën om als een lafaard te schuilen tegen de dagelijkse Bowser invasie. Captain Toad steekt echter een dikke middelvinger op en gaat de strijd zelf aan. Slaat hij je niet met een hamer kapot, dan schiet hij wel een knolraap tegen je voorhoofd. Captain Toad heeft lak aan alles en is de rebel van het koninkrijk. Mario en Princess Peach draaien constant om elkaar heen, maar ware liefde was altijd al onder haar neus te vinden.

Captain Toad: Treasure Tracker is vanaf 13 juli verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Captain Toad: Treasure Tracker

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U, Nintendo 3DS, Nintendo Switch

Releasedatum

2 januari 2015

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord