Captain Toad: Treasure Tracker

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 2 januari 2015
  • Platformen Nintendo Wii U , Nintendo 3DS , Nintendo Switch
  • Genre Puzzel
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen waarom Toad wel irritant is en Captain Toad niet

Laten we even vooropstellen dat het Mario universum een geweldig goed uitgedacht concept is. Ieder personage heeft zijn eigen toegevoegde waarde en charme. Toch is er altijd één personage geweest die mij onwijs op de zenuwen kan werken. Ik heb het over niemand minder dan die uit de kluit gewassen power-up van een Toad. Zijn hoge stem, mysterieuze hoed/schedel en enge korte pootjes jagen mij de stuipen op het lijf. Captain Toad dient daarentegen daadwerkelijk een functie. Daarom deze drie van die redenen waarom Toad wel irritant is en Captain Toad niet.

onbekend

Gaat zelf op avontuur

Toad is al jarenlang een grote kompaan van Mario en natuurlijk een trouwe inwoner van het Mushroom Kingdom. Deze trouwe onderdanen zijn echter volkomen nutteloos. Ze steken geen poot uit en vragen altijd aan Mario om van hot naar her te rennen om sterren, prinsessen en moons te verzamelen. Captain Toad neemt echter het heft zelf in handen en zet zijn koplamp op om het klusje zelf te klaren. Captain Toad is zelfs handig wanneer deze niet schittert in zijn eigen game. In Odyssey heeft hij namelijk steevast een moon in handen voor onze besnorde loodgieter. Kijk, daar houd ik nou van. Niet lullen, maar poetsen.

onbekend

Komt slimmer over dan menig ander paddenstoel

Wat een lamp en een kek vestje al niet kunnen doen. Waar de normale Toads lijken alsof ze dagelijks inkopen doen in de Aladdin store en totaal geen eigen persoonlijkheid lijken te hebben, shopt Captain Toad bij de Indiana Jones express. Met succes want hij rockt die koplamp en bandana als geen ander. Een lekker kaki pakje erbij en de ontdekkingsreiziger is compleet. Geen steampunk cosplay, maar gewoon een klassieke avonturier. Geen avontuur compleet zonder breinbreker en daar is de Captain dan ook een absolute topper in. I like your style, bro!

onbekend

Maakt korte metten met vijandelijk gespuis

Het gewone voetvolk in het Mushroom zakt continu door de knieën om als een lafaard te schuilen tegen de dagelijkse Bowser invasie. Captain Toad steekt echter een dikke middelvinger op en gaat de strijd zelf aan. Slaat hij je niet met een hamer kapot, dan schiet hij wel een knolraap tegen je voorhoofd. Captain Toad heeft lak aan alles en is de rebel van het koninkrijk. Mario en Princess Peach draaien constant om elkaar heen, maar ware liefde was altijd al onder haar neus te vinden.

onbekend

Captain Toad: Treasure Tracker is vanaf 13 juli verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?