Drie van die: Redenen om Captain Toad op de 3DS opnieuw te laten zwoegen

Geplaatst: 25 juli 2018 12:00
Aangepast: 28 juli 2018 11:24
-

We hebben het er de afgelopen weken al veel over die kleine schorre schreeuwerd met zijn paddenstoelhoofd gehad. Dit is ook met name omdat de van origine Wii U game Captain Toad een tweede adem heeft gekregen op de Switch (zoals elke Wii U titel zowat). Nu krijgt de paddenstoel-kapitein een derde adem op, hoe toepasselijk, de 3DS. Nog altijd de moeite waard? Nou en of!

onbekend

Perfect voor korte sessies

Iedereen die de game al eens heeft gespeeld op de Wii U of Switch weet dat Captain Toad bestaat uit kleine compacte levels, waarbij de gameplay ook vooral om replayability draait. Perfect dus voor op een handheld, want in de meeste gevallen speel je daar geen urenlange sessies op. Zelf ben ik gek op handhelds, maar zelfs ik speel ook eerder een lange sessie op een big-ass tv, dan op een klein apparaat. Op een enkele uitzondering na ben je binnen 5 minuten vaak al klaar met een leveltje. Wanneer je mama dus roept dat je moet stoppen want het eten is klaar, heb je deze keer geen excuus, wanneer je pas na 20 minuten eens komt aankakken.

onbekend

Blijft leuk

Dit is ook een zeer belangrijk feit van Captain Toad. De game blijft leuk om te spelen. De game hebben we hier in huis plat gespeeld op de Wii U, maar met het grootste plezier spelen we alles nog een keer door op de 3DS. De game is wel iets minder uiteraard qua graphics, en de cameracontrols zijn wel even wennen, maar het is verbazingwekkend hoe goed Captain Toad speelt op de 3DS. Een knappe prestatie, want het apparaat is grafisch en qua rekenkracht langzaam steeds verder aan het achter lopen. Daarbij loopt Captain Toad letterlijk en figuurlijk ook beduidend een stuk vloeiender op de NEW 3DS. Is dat ding toch weer ergens goed voor.

onbekend

Geweldig in 3D

En nu we het toch over de NEW 3DS hebben, met name op deze upgrade-versie van het 3DS apparaat speelt Captain Toad prachtig in 3D. Met de isometrische kleine eiland/bloklevels waar je met de kleine Toads doorheen sjokt lijkt de game er wel speciaal voor ontwikkeld. Op de oudere model 3DSsen blijft het zoals altijd een beetje een uitdaging om in 3D te spelen, want zodra je ook maar even je arm beweegt, zie je het beeld niet goed meer. Tip: gebruik voor de camera-controls bij 3D enkel de knoppen in plaats van het touchscherm.

Zie jij het zitten om (weer) aan de slag te gaan met Captain Toad? Of is er een andere Wii U titel die je heel graag op de 3DS zou willen zien verschijnen? Laat het ons weten!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Captain Toad: Treasure Tracker

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

2 januari 2015

Nintendo Wii U, Nintendo 3DS, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord